Pavarotti tekee ensimmäisen popalbuminsa suruntäyteisen vuoden jälkeen

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Maailmankuulu tenori Luciano Pavarotti on selvinnyt suruntäyteisestä vuodesta ja julkaisee ensimmäisen popalbuminsa. Pavarotti, joka jo lähenee eläkeikää hylkäsi ehdotuksen ooppera-aarioiden levyttämisestä, ja päätyi levyttämään keveämpiä lauluja jotka on sävelletty juuri häntä varten - yhden kappaleista on tehnyt kitaraveteraani Jeff Beck. Eilen julkaistu albumi ilmestyy vain hieman hänen 68. syntymäpäivänsä ja hyvin vaikean jakson jälkeen. Pavarottin vanhemmat kuolivat taannoin, lisäksi hänen naisystävänsä Nicoletta Mantovanin synnytti kaksoset, toinen vauvoista, poika, kuoli - kaikki tämä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana.

Ti Adoro-levyllä julkaistaan myös video, jossa Pavarotti heiluttelee hattuaan tanssityttojen keskellä. Kyseinen video julkaistiin juuri ennen hänen ainoata Iso-Britannian soolokonserttiaan tänä vuonna, tämä on Royal Albert Hallissa tänä iltana. Pavarotti myönsi että hän on pystynyt vastustamaan kiusausta levyttää populaarimusiikkia aikaisemmin, vaikka hän on ollut hyväntekeväisyyskonserttien isäntänä säännöllisesti, ja mukana on ollut poptähtiä kuten James Brown, The Spice Girls and Stevie Wonder.

Osittain hän sanoo suostuneensa levytyshankkeeseen, sillä tenorithan ovat aina laulaneet suosittua musiikkia. "Minun oli pakko tehdä tämä ennenkuin lakkaan levyttämästä," hän sanoo.

COsta Pilavachi, Decca Recordsin johtaja sanoo: "Video on juuri sellainen kuin hän halusi sen olevan. Me emme olisi koskaan kehdanneet ehdottaa hänelle sellaiset videon tekemistä, mutta hän tahtoi olla Fred Astaire, hattuineen ja eleineen."

Pavarottin jäähyväiskiertue alkaa hänen viimeisen oopperansa jälkeen. Viimeisenä teoksena Pavarotti laulaa Cavaradossin roolin Giacomo
Puccinin oopperassa Tosca Metropolitan Operassa keväällä 2004. Suunnitelmat pitävät sisällään myös jäähyväiskonsertteja Iso-Britanniassa
ennenkuin hän viimeisen kerran ottaa vastaan suosionosoitukset 12. lokakuuta 2005, hänen 70. syntymäpäivänään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eilen hän puhui haastattelussa vanhempiensa kuolemasta ja kuolleesta poikavauvastaan. Mutta hän puhui tyttärestään hymyssäsuin, Alice, joka on yhdeksän kuukautta nuorempi kuin hänen tyttärentyttärensä. Pavarottilla on kolme aikuista tytärtä edellisestä avioliitosta.

"Tytär on jotain hyvin erityislaatuista. On upea tunne siitä että elämä jatkuu. Hän on tehnyt elämästäni täyden," hän sanoi.

Kaksospojan kuolemasta tammikuussa hän sanoi: "Olisin voinut menettää molemmat lapseni, sekä Nicolettan, sillä synnytys oli hyvin vaarallinen
Nicolettalle, joten kuitenkin minun pitää olla hyvin iloinen siitä miten kaikki sujui lopulta."

Pavarotti kertoi että hänen tarkoituksensa on opettaa laulajia jäätyäään eläkkeelle - ja että hän tekisi sitä täysin ilmaiseksi. Hän myös kiitteli Iso-Britannian osuutta uralleen, siellä hän teki läpimurtonsa vuonna 1963 erään laulajan sairastuttua The Royal Opera House Covent Gardenissa ja hänet kutsuttiin tilalle. "Opin... millaista on olla ammattimainen laulaja. Lontoo on kuin menestykseni äiti."

Kaikesta kritiikistä huolimatta, kritiikistä jonka mukaan hänen äänensä on jo parhaat päivänsä nähnyt, Pavarotti on sitä mieltä, että kuitenkin yleisön reaktio on kaikkein tärkeintä. "On tärkeää että yleisö on iloista ja onnellista, ja viimeisimmässä konsertissa
(Three Tenors in Bath - Kolme Tenoria Bathissa), he olivat hyvin onnellisia."


(Lähde: Independent, 07.10.2003)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!