Makaronilaatikko vähän tulisempana

  • Teema
  • Ruoka ja juoma
  • Sami Mollgren

Tämä on hieman tulisempi tulkinta perinteisestä makaronilaatikosta. Jauheliha on tässä broilerista, mutta sika-nautaakin voi käyttää yhtä hyvin.

- Broilerinjauhelihaa (puolisen kiloa, paistettuna)
- Makaronia (riittävästi, esikeitettynä)
- Sipulia (pari pientä tai yksi iso, silputtuna)
- Aurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
- Muutama jalopeno (silputtuna)
- Mustaapippuria ja chilijauhetta

- Kananmunaa (kaksi)
- Maitoa (riittävästi)

- Vähän juustoraastetta

Makaronit esikeitetään - ja keitinveden voi maustaa vaikkapa liemikuutiolla (jolloin ei kannata lisätä ruokaan suolaa ensinkään, nuo kuutiot kun ovat suolaisia).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jauheliha ruskistetaan pannulla. Mustaapippuria ja chilijauhetta voi pistää mukaan. Silputun sipulin voi laittaa ruskistusprosessin aikana samalle pannulle makua luovuttamaan ja pehmenemään. Myös jalopeno- ja tomaattisilpun voi ottaa mukaan ruskistamisen loppuhetkillä tätä kautta.

Munamaito tehdään sekoittamalla pari kananmunaa ja muutama desi maitoa keskenään. Tätäkin voi maustaa mustapippurilla ja chilijauheella - ja jos haluaa, niin muullakin sopivalla kaapista löytyvällä. Erilaiset fondit ja vastaavat toimivat kyllä. Silloin pitää ottaa huomioon niiden suolaisuus.

Keitetty makaroni, jauheliha, sipuli, jalopeno- ja tomaattisilppu laitetaan riittävän korkeaan kannelliseen uunivuokaan (myös alumiinifoliota voi käyttää kantena). Sekoita "tasalaatuiseksi". Sitten kaadetaan munamaito sekaan ja laitetaan lisää maitoa/vettä niin paljon, että nestettä on miltei samalle korkeudelle kuin kiinteitä ainesosia. Vielä voi tehdä muutaman pienoisen sekoituskauhaisun. Lopuksi ripotellaan vielä juustoraastetta päälle.

Sitten vuoka uuniin kannen kanssa 175 asteeseen noin tunniksi. Pinnan voi vielä ruskistaa 200 asteessa muutaman minuutin verran ilman kantta.

PS. Tätäkin ruokaa voi viritellä eteenpäin; oliivit, purkkimaissi jne toimivat...

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!