Uskonnoistako rauha sielulle

Berliiniläisen Siegessäule-lehden toimittaja lähti etsimään uskonnoista rauhaa sielulleen. Toimittaja valittaa, että 16 vuotta gay-elämää, gayromeo, gin-tonic , GMF ja kaikki baarien löpinät eivät ole tuoneet hänelle valaistusta. Hän kävi buddhistien kokouksessa. Hän kertoo, että 7 vuotta sitten hän alkoi harrastaa meditaatiota, ja hän on tehnyt joitakin matkoja thaimaalaisiin temppeleihin.

Neuköllnin kaupunginosassa, kerrostalon pohjakerroksessa kokoontui Queer Lotus –ryhmä. Keskellä huonetta ruskea alttari. Huoneesa on 10 homoa ja lesboa ja heidän kurkuistaan soi melodinen „Nam-Myoho-Renge-Kyo“. Mantrana on Lotus-Sutran, tärkeän buddhistisen kirjoituksen, otsikko. Laulun tulisi herättää viisautta, rohkeutta ja voimaa elämään. Buddhistinen käytäntö pyrkii kaiken aikaa sisäisen totuuden löytämiseen. Kun kuuntelee ilmassa soljuvaa laulua, jotain henkistä kulkee ruumiin läpi. Se on kuin ensisuudelma.

45-vuotias Susanne kertoo, että hän on ollut näissä buddhalaissa piireissä jo 18 vuotta. Aikoinaan hän kärsi masennuksesta ja uskontoon hän suhtautui kielteisesti: ooppiumia kansalle –tapaan. Kristinusko ei pystynyt vakuuttamaan. Siellä opetettiin: Elä kuin Jeesus. Ja ne puheet syyllisyydesstä ja synnistä. Kuitenkin hän koki uskonnon tarvetta. Buddhistinen filosofia tuntui ihmisläheisemmältä. Saa tehdä myös virheitä.

Kenenkään ei tule kärsiä. Kaikki elämäntavat ovat onnen etsimistä. Queer Lotus kuuluu Mahayana-Buddhismiin, eli toiseen kahdesta suuresta suuntauksesta, jotka syntyivät pian buddhan kuoleman jälkeen. Luomakunnan kokonaisuus on tärkeämpi kuin yksittäinen ihminen, sanoo Susan. Duddhalaisten uskonnollisissa kouluissa opetetaan , miten maailman ymmärtämistä voi jakaa muillekin, Se on todellista lähimmäisenrakkautta.

Toimittaja kertoo olevansa ihminen täynnä huolia. Laksujen maksupäivät lähestyvät, menestyykö hän tavatessaan uuden tuttavan, vessassa suolikin oikkuilee, kun mieli on täynnä ahdistusta. Siihen auttaa Buddha. Buddha on joskus sanonut: En opeta mitään muuta kuin sitä, miten päästään kärsimyksistä.

jatkuu…
Esoteeriset gayt Thaimaassa

Eurofarie-niminen ryhmä järjestää Thaimaassa Ko Yao Yain saarella lähellä Phuketia vuoden 2007 alussa neljättä kertaa 10-päiväisen kokoontumisen. Faeries on esoteeristen ja luonto-suuntautuneiden homojen yhdistys, joka yrittää löytää homojen spirituaalisen puolen. Viime vuonna tapaamiseen osallistui 35 ihmistä USAsta, Läi-Idästä, Euroopasta ja Aasiasta.

Amerikassa Faerie-tapaamsiia on järjestetty jo 25 vuotta, Eurooapssa 11 vuotta. Kokoontumilla pyritään siihen, että luonnonkauniissa ympäristössä ihmiset oppisivat paremmin tuntemaan itseään ja lähimmäisiään. Ohjelmaan kuuluu ryhmäkeskusteluita, uimista, snorklausta, vaeltelua ja mahdollisesti myös multikulttuurisia romansseja. Hinta on 21 euroa päviässä kaikkine kuluineen (ei matkoja).

http://www.asianfaeries.com
http://www.gay-thailand.de

Googlehaku:

Esoteerinen.
Salaileva, sisäpiirille rajoitettu. Kautta filosofian historian on ollut toisaalta ajattelijoita, jotka ovat halunneet pitää viisauden vain harvojen omaisuutena, ja toisaalta ajattelijoita, joiden on arveltu toimineen näin. Esimerkiksi Platonin ja Aristoteleen opetuksessa on usein nähty tarpeelliseksi erottaa omalle oppilaspiirille tarkoitettu esoteerinen aines julkisuuteen tarkoitetusta eksoteerisesta aineksesta. Renessanssiaikana ja uuden ajan alussa magiaan ja uskonnollisuuteen liittyi monilla filosofeilla esoteerisia pyrkimyksiä.

uskontojen yhteydessä: esoteerinen uskonnonharjoittaminen perustuu sisäiseen hengelliseen kokemukseen
  • 3 / 4
  • käytännön esoteriaa
  • 24.6.2007 12:17
Suomalaisille on ollut perinteisesti tuttua hiljentyminen nuotiotulilla, marjastus, kalastus sekä luonnonarvojen kunnoittaminen. Suomalainen mystiikka on käytännönläheistä ja toimintakeskeistä tyyliin "lähdenpä Muotkatunturille viikoksi telttailemaan ja nauttimaan luonnosta". Kalevalassa muinaissuomalaista mentaliteettia on kuvattu ja nykypäivänä tällaisen shamanismin käytännönläheinen muoto lienee monelle eränkävijälle tuttua. Patikointimatkoilla tuntee olevansa osa luontoa. Tässä esoteriassa tärkeää on kokemus mitä sanoiksi ei pukea voi. Hiljaisuuden retriitit jossain leirikeskuksessa on toinen muoto jo kaupungistuneelle ihmiselle koettaa löytää taas yhteys omaan itseensä.