Aamuhartaudessa Jeesus kuvattiin hyvin queer-tyyppisenä

  • 1 / 10
  • vaeltaja2006
  • 6.3.2018 8:36
Aamuhartaudessa 6.3.2018 Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen pohti Jeesuksen kuvaa taiteessa. Jeesus kuvataan kauniiksi mieheksi, jopa feminiiniseksi ja taiteessa Jeesuksen sukupuoli jää hämäräksi.

https://areena.yle.fi/1-4342457
Mitäs tuon uskonnon harrastajat olette mieltä siitä, kun tarinahahmo jesse kuvataan monesti pitkähiuksisena ... mutta (jessen kanssa useammassakin asiassa eri mieltä oleva) tarinahahmo-paavali taas 1. korinttilaiskirjeessä lyttää pitkähiuksiset miehet tylysti:

11:13-15 jumala tykkää lyhyistä hiuksista miehillä ja pitkistä naisilla.

tarinahahmo-paavali tosin on kitkerä-kaapo monesta muustakin asiasta korinttilaisille, esim. paavalin mukaan:

6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.

Ja varokaa tuon uskonnon harrastajat, mitä kommentoitte, sillä galatalaiskirjeessähän tarinahahmo-paavali toteaa, että

1:8-9 Jos joku on eri mieltä paavalin kanssa uskonasioista, “hänet kirottakoon”

Toki, tarinahahmo-paavalin mukaan millään, uskolla tai teoiollakaan, ei ole mitään merkitystä : )
efesolaisille: 1:4-5, 11 jumala on ennalta määrännyt "meidät"(siis tuon uskonnon harrastajat vain, onneksi) taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
timoteukselle: 1:9 jumala on valinnut "meistä"(siis tuon uskonnon harrastajat vain, onneksi) pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

Ehkä kuitenkin merkityksellisintä se, miltä Vesilahden lähistöllä Lempäälä näyttää lintuperspektiivistä:
https://www.google.fi/maps/@61.3279366,23.7662896,13.5z
(Vesiahti tuon länsipuolella)
  • 3 / 10
  • vaeltaja2006
  • 8.3.2018 9:37
Tänään torstaina, naistsen päivänä, Konneveden kirkkoherra aamuhartaudessaan katseli ulos pappilan ikkunasta ja pohti, miten suhtaudumme kakkosluokan kansalaisiin eli niihin, joilla ei ole erityisemmin menestystä, vaurautta ja "rakkaiden" ystävien joukko ympärillään. On niitä, jotka ovat pitkäaikaistyöttömiä ja aktiivimallin häviäjiä, sairaita, vanhoja, pienellä elälleellä eläviä naisia, varattomia nuoria, jne jne. Kuka heille ojentaisi kätensä?

https://areena.yle.fi/1-4342532

Viime päivinä on kuultu outo asia: myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöissä on köyhiä. Asiasta on joskus yritetty keskustella mm. pride-keskustelutilaisuuksissa, mutta köyhät hlbtiq-ihmiset on vaiennettu. Nyt Hesarin uutisessa kerrottiin, että köyhät eivät pysty maksamaan ensi syksyn Querelle-festivaalitapahtuman lippuja: hinnat vaihtelevat 70-140 euron välillä. Elina S. kertoo twitterissä, että festivaalin liput ovat "kalliinoloisia". Ne ovat "omiaan tekemään tapahtumasta sellaisen, että nimenomaan LHGBTIQ-ihmiset eivät pääse siihen osallistumaan, koska - - - heillä on tutkimusten perusteella keskimäärin pienemmät tulot". Koko festivaali on nyt uhattuna.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005594935.html
Joka aamuhartauden, jonka Olavi Vireanen pitää olen kuunnellut. Pastori, joka on kurinpitoputkessa ei ole mitään hävittävää. Ainoastaan piispa, joka peliä pyörittää on aika säälittävä heppu.
Nämä "miehiset" ja "naiselliset" piirteet ovat jossain määrin liukuvia. Kun ottaa huomioon ihmisen biologian moninaisuuden ja Jumalan (Hänelle kiitos ja ylistys nyt, aina ja ikuisesti - AMEN!) lahjana antaman uskon i h m i s e l l e, ei mitenkään erikseen miehelle ja naiselle, niin ei ihmettele Paavalinkaan sanoja. Paavalin ajattelun mukaan kasteessa saatu Henki yhdistää meidät niin, että ei ole enää erikseen Hengessä juutalaista tai kreikkalaista (so. pakanaa), vapaata tai orjaa, miestä tai naista jne (listaa voisi jatkaa). Näin ollen Kristuskaan ei ole Hengessä jotain näistä, koska Hän samalla o n tämä Hengen kokonaisuus ja o n kaikissa Hengen omissa.
Aloitusviestissä mainitun pastori Harri Henttisen kasvutarinaa käsitellään Ylen jutussa otsikolla Mallikoulun käynyt kirkkoherra Harri Henttinen puhuu sukupuolten elastisuudesta - ”Ei ole vain miehiä ja naisia vaan kaikkea siltä väliltä” ( https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/12/24/mallikoulun-kaynyt-kirkkoherra-harri-henttinen-puhuu-sukupuolten-elastisuudesta ).

Myöhemmin on tulossa Yle Areenaan kuunneltavaksi ohjelma Kuusi kuvaa kirkkoherra Harri Henttisen elämästä ( https://areena.yle.fi/1-50343597 ) . Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen koki lukiossa valaistumisen, minkä ansiosta hän on nyt pappi. Henttiselle näytettiin, kuinka hänen tehtävänsä on olla vierelläkulkija, joka opastaa ihmisiä oikealle tielle oman elämänkokemuksensa avulla. Kirkko-Harriksi itseään kutsuva Henttinen puhuu myös sukupuolten elastisuudesta, kuinka ei ole pelkästään naisia ja miehiä vaan kaikkea siltä väliltä.
Niin, onhan miehilläkin nännit ja maitorauhasetkin.

Ja naisilla klitoris vastaa rakenteellisesti penistä, sillä muotoutuvathan nuo 5. sikiökehitysviikon jälkeen samasta luonnonluomasta kohdasta.

Joten kyllähän sen pitäisi kelvata nais-jumalien, mies-jumalien ja sukupuoleltaan ja olomuodoltaan määrittelemättömien jumalien (kuten esim. allah) suurensuurelle joukolle ja niitten mittaamattomien profeettojen sanahelinöihin uskovillekin.

Olisi kylläkin tosi mukavaa kuulostella suomalaisten elämänviisaus-tarinoita kolmen tuhannen vuoden takaa, persialaisten ja arabien elämänviisaus-tarinoita neljän tuhannen vuoden takaa, aasialaisten ja intiaanikansojen elämänviisaus-tarinoita seitsemän tuhannen vuoden takaa, marokkolaisten elämänviisaus-tarinoita viidenkymmenen tuhannen vuoden takaa, kongo-jokilaisten elämänviisaus-tarinoita sadan tuhannen vuoden takaa jne.
jeesus-hahmossa voi olla kyllä paljon samaa, ulkonäöllisesti ja etenkin uskomuksellisesti, kuin jeesusta vanhemmassa Mithrassa
- joka polveutui Intiasta Mitrasta yli 3400 vuoden takaa
- jota Mithrana palvottiin laajalti, Persiasta antiikin Roomaan ja oli suosiossa Rooman legioonissakin ja Keski-Euroopassakin asti
- joka oli syntynyt 25. joulukuuta, neitsytäidilleen ja polveutui taivaasta
- joka syntyi tallissa ja tapasi paimenia
- joka tunnettiin kiertävänä opettajana ja mestarina
- jolla oli 12 opetuslasta (kuten 3000 vuoden takaa buddhallakin oli), jotka kutsuivat toisiaan veljiksi ja opettajaansa isäksi
- joka teki ihmeitä
- joka uhrasi itsensä maailman rauhan eteen
- jota pidettiin jumalan "tie, totuus ja valo" -paimenena
- jolle pyhitetty päivä oli sunnuntai ja jonka palvonnan tapoihin kuuluin pyhä ehtoollinen (jossa syötiin symbolisesti verta ja lihaa), jonka hän oli nauttinut opetuslastensa kanssa ennen taivaaseen menoaan
- jonka palvontaan liittyi kaste
- joka palaa joskus takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, jolloin hyvät menevä taivaaseen ja pahat palavat suuressa tulessa
jne.

Mitäs uskotte, oliko Mithrassa ja jeesuksessa sukulaisuusnäköä ja satuperinnejatkumoa miten paljon?
Kuulkaas, perustuuko tuo jessen bissetys/homotus-olettamus siihen että jesse julistaa jutuissaan että "joka katsookin naista himoiten, tekee syntiä"? Ja kun vastaavasti miehen katsomista "sillä silmällä" jesse ei tuossa vastaavasti tuomitse laisinkaan - mikä toki voikin kertoa siitä että jesse oli ihan umpi-hetero, eikä nähnyt miestä eroottisena kohteena laisinkaan.