Aamuhartaudessa Jeesus kuvattiin hyvin queer-tyyppisenä

 • 1 / 6
 • vaeltaja2006
 • 6.3.2018 8:36
Aamuhartaudessa 6.3.2018 Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen pohti Jeesuksen kuvaa taiteessa. Jeesus kuvataan kauniiksi mieheksi, jopa feminiiniseksi ja taiteessa Jeesuksen sukupuoli jää hämäräksi.

https://areena.yle.fi/1-4342457
Mitäs tuon uskonnon harrastajat olette mieltä siitä, kun tarinahahmo jesse kuvataan monesti pitkähiuksisena ... mutta (jessen kanssa useammassakin asiassa eri mieltä oleva) tarinahahmo-paavali taas 1. korinttilaiskirjeessä lyttää pitkähiuksiset miehet tylysti:

11:13-15 jumala tykkää lyhyistä hiuksista miehillä ja pitkistä naisilla.

tarinahahmo-paavali tosin on kitkerä-kaapo monesta muustakin asiasta korinttilaisille, esim. paavalin mukaan:

6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.

Ja varokaa tuon uskonnon harrastajat, mitä kommentoitte, sillä galatalaiskirjeessähän tarinahahmo-paavali toteaa, että

1:8-9 Jos joku on eri mieltä paavalin kanssa uskonasioista, “hänet kirottakoon”

Toki, tarinahahmo-paavalin mukaan millään, uskolla tai teoiollakaan, ei ole mitään merkitystä : )
efesolaisille: 1:4-5, 11 jumala on ennalta määrännyt "meidät"(siis tuon uskonnon harrastajat vain, onneksi) taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
timoteukselle: 1:9 jumala on valinnut "meistä"(siis tuon uskonnon harrastajat vain, onneksi) pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

Ehkä kuitenkin merkityksellisintä se, miltä Vesilahden lähistöllä Lempäälä näyttää lintuperspektiivistä:
https://www.google.fi/maps/@61.3279366,23.7662896,13.5z
(Vesiahti tuon länsipuolella)
 • 3 / 6
 • vaeltaja2006
 • 8.3.2018 9:37
Tänään torstaina, naistsen päivänä, Konneveden kirkkoherra aamuhartaudessaan katseli ulos pappilan ikkunasta ja pohti, miten suhtaudumme kakkosluokan kansalaisiin eli niihin, joilla ei ole erityisemmin menestystä, vaurautta ja "rakkaiden" ystävien joukko ympärillään. On niitä, jotka ovat pitkäaikaistyöttömiä ja aktiivimallin häviäjiä, sairaita, vanhoja, pienellä elälleellä eläviä naisia, varattomia nuoria, jne jne. Kuka heille ojentaisi kätensä?

https://areena.yle.fi/1-4342532

Viime päivinä on kuultu outo asia: myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöissä on köyhiä. Asiasta on joskus yritetty keskustella mm. pride-keskustelutilaisuuksissa, mutta köyhät hlbtiq-ihmiset on vaiennettu. Nyt Hesarin uutisessa kerrottiin, että köyhät eivät pysty maksamaan ensi syksyn Querelle-festivaalitapahtuman lippuja: hinnat vaihtelevat 70-140 euron välillä. Elina S. kertoo twitterissä, että festivaalin liput ovat "kalliinoloisia". Ne ovat "omiaan tekemään tapahtumasta sellaisen, että nimenomaan LHGBTIQ-ihmiset eivät pääse siihen osallistumaan, koska - - - heillä on tutkimusten perusteella keskimäärin pienemmät tulot". Koko festivaali on nyt uhattuna.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005594935.html
 • 5 / 6
 • Ossi
 • 28.4.2018 20:21
Joka aamuhartauden, jonka Olavi Vireanen pitää olen kuunnellut. Pastori, joka on kurinpitoputkessa ei ole mitään hävittävää. Ainoastaan piispa, joka peliä pyörittää on aika säälittävä heppu.
 • 6 / 6
 • martin
 • 10.5.2018 19:46
Nämä "miehiset" ja "naiselliset" piirteet ovat jossain määrin liukuvia. Kun ottaa huomioon ihmisen biologian moninaisuuden ja Jumalan (Hänelle kiitos ja ylistys nyt, aina ja ikuisesti - AMEN!) lahjana antaman uskon i h m i s e l l e, ei mitenkään erikseen miehelle ja naiselle, niin ei ihmettele Paavalinkaan sanoja. Paavalin ajattelun mukaan kasteessa saatu Henki yhdistää meidät niin, että ei ole enää erikseen Hengessä juutalaista tai kreikkalaista (so. pakanaa), vapaata tai orjaa, miestä tai naista jne (listaa voisi jatkaa). Näin ollen Kristuskaan ei ole Hengessä jotain näistä, koska Hän samalla o n tämä Hengen kokonaisuus ja o n kaikissa Hengen omissa.