zion

Niin hyvää

oloa on vaikea kuvailla sanoiksi kun on kokenut onnistuvansa.
Leiri on takana ja autolasteittain lapsia ja aikuisia lähteneet eri suunnille suomea.
Tänään koin aamupäivän rentoutushetkessä palan taivasta.
Meitä 14 henkilöä jakautui kahteen ryhmään niin että 7 istui ringissä ja 7 oli takana. Taustalla soi lempeä musiikki ja jokainen hieroi toistensa hartioita/päätä tai piti vain muuten lämpimästi käsiä hartioilla ja kiersimme jokaista vuorotellen hieroen ja sitten ´vuoro vaihtui. Tilanne oli niin intensiivinen ja rentouttava ettei tiennyt oliko kyseessä 10 vuotias lapsi vai hänen vanhempansa. Jokainen sai osakseen rentouttavaa hierontaa.
Lopuksi halukkaat saivat korva-akupunktiota. Ja minullehan kävi niin että nukahdin akupunktion aikana. Olipa kokemus. Tahtoo uusiksi. Täytynee soittaa kiinaklinikalle : )
Retkitavarat on purettu ja koira + isäntä vetää kotona lonkkaa... onnellisena.
Maailmaan mahtuu mukavia ihmisiä joista voi iloita.
M


kesäharjun kaunis lauantai ilta

Leiri jonne olen saapunut apuohjaajaksi alkaa olla puolessa välissä. Huomenna olisi tarkoitus startata kotia kohti helsinkiin. Kymenlaakson kauniit amisevat ovat houkuttelevia. Luontoo ympärillä, vettä jokapuolella ja aah rantasauna. oma ohjelmani kouluni puitteissa ei tunnu lainkaan vastenmieliseltä toteuttaa näin kauniissa ympäristössä. Perheitä leirille on kokoontunut 5 ja meitä opiskelija renttuja on kuitenkin 4 ja pääohjaaja.
Rantasauna tuntuukin olevan lämmin jo ja tämän pienen tauon aikana talon emäntä antoi luvan käyttää konettaa sähköposteiluun yms muuhun.
omaa rakasta on kova ikävä, mutta eroissahan on myös positiiviset puolensa.
Hyvässä lykyssä ensi perjantaina juna saapuu taas hesaan.
mutta nyt kauniin kesäillan keskeltä toivon jokaiselle mukavaa lauantaita.
M


mukavaa maanantaita

Sattuipa tänäaamuna eräässä yksityisessä lääkäriasemassa hauska tapaus kun allekirjoittanut meni työterveystarkastukseen.
Luukulla ilmottautuessani kerroin että aikani tietylle työterveyshoitajalle on klo 8.30. Virkailija sanoi että: nimenne on (keksitty) " pertti korhonen"? sanoin että no ei todellakaan ole, olen ihan eri henkilö. Virkailija sanoi että niin täällä lukee. Sitten hän pyysi sotuni ja kerroin sen. Edelleen "pertti korhonen" kummitteli. -Kuulkaa kyllä tämä nyt antaa näillä tiedoilla teille tällaisen nimen . Hetken luulin olevani piilokamerassa tai uudessa The Net leffan jatko-osassa. Huvittavinta oli se että tuo minulle kuulumaton nimi kuuluu työkaverilleni.
Annoin henkilöpaperini ja vielä virkailija ilkesi sanoa, että kumpaakohan minun pitäisi uskoa konetta vai sinun henkkareitasi. Totesin vain että näinhän tämä menee tänätietotekniikan ihmeellisenä aikakautena. Olenhan kyllä vienyt väärän vauvankin leikkaus-saliin mutta onneksi ei lasta keretty operoida, kun asia tarkistettiin uudemman kerran, mutta näissä tietoturva-asioissa on tapahtunut varsinkin hoitopuolella mitä uskomattomia tapauksia.
No kaikesta huolimatta sain käytyä tarkastuksessa ja antaa "näytteeni". Katsotaan sittten kun vastausten kuulemisen aika on että kuka kutsutaan sisän ja kenen labravastaukset lääkärillä on käsillä. Niin ja onkohan lääkäri todellisuudessa se jonka nimi lukee hänen rintaneulassaan :))))

Toinen mutta paljon kivempi tapaus oli kun menin anttilaan ja ystävällinen myyjä tervehti iloisesti minua:"-No hei"! vastasin että hei
otin housut sovitettavaksi ja samainen myyjä sanoi jälleen minulle pirteästi -Hei! ennenkuin näytti tietä sovituskoppiin.
Tuli maksun aika ja tulin tiskille ja sama myyjä oli paikalla ja laskin kamani tiskille ja taas kuului iloinen Hei! vastasin että NO HEI HEI. Myyjä hinnoitteli joitakin vaatteita alennusmyyntiin ja sitten kääntyi minuunpäin että voisin maksaa ostokseni ja vielä yksi PIRTEÄ HEI. Sitten minä sanoin, että HEI HEI HEI neljännen kerran, onko teillä tänään HEI päivät kysyin?
Myyjä punastui ja sanoi, että olen tainnut jäädä kiinni tuohon sanaan. hiukka minua nauratti.
Lopulta kun lähdin tiskiltä kohti ulko-ovea kuului vielä se ihana PIRTSAKKA HEI huuto vielä viidennen kerran.

Iloista HEI päivää kaikille. M.


shabbath Shalom ja sitärataa

Niin on taas aika koittanut että hiljennymme pikkuhiljaa Pyhän Shabatin viettoon. Oli jotenkin häkellyttävän kaunista olla vastaanottamassa shabatia "omiensa parissa"
Siinä on oma pyhyden tunne, kun jokaisena perjantai-iltana syttyy miljoonissa kodeissa shabath kynttilät ja siunaamme leivän ja viinin. Kumpa voisikin aina sen toteuttaa. Työni puolesta voin toteuttaa sen ulkoisen teon, mutta hoitoalalla kuitenkaan ei voi aina "luistaa työn teosta", mutta on oikeus auttaa sairaita ja apua tarvitsevia vaikka palkollisenakin.
Ja nyt kun koiransa kanssa yksin kotona on, voi huomata kuinka paljon maailmalla on nimenomaan perjantaista samoin ajattelevia ihmisiä. - yhteys -

Odotan myös ensi maanantaita kuin ´kuuta nousevaa,sillä rakkaani saapuu tuolloin `

Päivä mielenkiitoisia kokemuksia täynnä ja on ilo olla tässä näin, vaikkakin koneella.
Kaikille hyvää ja rauhaisaa viikonloppua, viettäkää omaistenne kanssa aikaa jos mahdollista.

shabbath shalom.. M.


pitkästä aikaa

Olipa hiostava päivä tehdä töitä. Tosin työympäristöni on sellainen ettei aina muista olevansa "oikeasti töissä", siis positiivisessa mielessä. Helsingissä ollut tänään todella lämmin ja hiostava päivä. Kolleegani saapui toissa iltana Israelista ja kertoi, kuinka järkyttävää on Gazasta lentävät omatekoiset vesiputkipommit jotka on täytetty nauloilla ja niitä ammutaan siviilikohteisiin läheiselle kibbutsille. Yksi pommeista oli osunut erään perheen lastenhuoneeseen lävistäen sängyn ja särkien koko huoneen säpäleiksi. Onni onnettomuudessa oli että nuori perheenäiti oli juuri kerennyt ottaa vauvansa lastensängystä, koska tämä oli alkanut itkeä. Molemmat pelastuivat, mutta loukkaantuivat kylläkin.

On aina niin järkyttävää kuulla tuonkaltaisia uutisia. Israel halutaan pyyhkiä maailman kartalta monen maan toivomuksesta. Mutta uskon kaikesta huolimatta kuinka Jerusalem aina nousee ja kukkii kuin saaronin lilja. Tapasin pitkästä aikaa erään tärkeän ystäväni, tosin kylläkin baarin hälinässä,oli piristävää vaihtaa ajatuksia ja muistella hauskoja reissuja- kuten sitä kuinka jäimme Kalymnoksen saarelle nalkkiin kun lautat eivät kulkeneetkaan Kosille ja yön selässä mittailimme tuon pienen saaren katuja. Sitten ystävällinen paikallinen nuori mies tarjosi oman kotinsa meille yösijaksi ja itse meni vanhempiensa luokse yöksi. Luottavaista ja mukavaa. Matkailu avartaa.

Suunnitelmissa olisi matka Pyhään maahan työkaverin kanssa, katsotaan toteutuuko.

Elämä maistuu mukavalta ja tuntuukin siltä.
Tuntuu siltä että on oikealla tiellä.

Kol hashalometsin

Minä etsin oleellista, sillä tärkeä ei ole minulle enää kyllin. Minä haluan päästä kaiken ytimeen. Haluan löytää viimeiset kysymykset, etsiä syvimmät vastaukset.
ja vaikken niitä koskaan löytäisikään tai vaikka yhä uudestaan saisin nähdä, etten sittenkään ole löytänyt ydintä, totuuden perimmäistä juurta, haluan kuitenkin jatkaa tällä tiellä.
Sillä etsiminen antaa minulle voimaa, jonka varassa uskon etä tiettömienkin taipaleiden halki voi johtaa-jos vaikka kapeakin-polku.

Minä taistelen viiltävää kyynisyyttä vastaan, murskaavaa ironiaa ja viekasta sarkasmia vastaan. Katse voi olla murha-ase, sanat ovat myös tikareita. Pila voi satuttaa olemuksen herkimpään ytimeen.
Silloin kun sanamme ei vät enää tarkoita sitä mitä ne tarkoittavat, kun teeskentelemme ja pidämme kasvoillamme kahta naamiota, silloin kun vaikutus jonka teemme on aitoutta tärkeämpi, silloin ylitämme rajan josta tuho saa alkunsa, vaikka aluksi tuskin huomaamme sitä.
Haluan olla rehellinen. Haluan sanoa sen mitä tarkoitan. Haluan käyttää kieltä todellisen ymmärtämisen aikaansaamiseksi, en tehdä toisen naurunalaiseksi.

tässä Ulrich Schafferin ajatuksia, hitsi että ne pureutuvat niin syvälle joka kerta.
Laila tov M.


jälleen lördag

ja puolipäivä. hilpeänä heräsin, nukuin "sikeästi". Puhelinkin löytyi sitten eilisten takapihan kekkereiden jälkeen. Hiukan muistimaailma jotenkin horjuu, mutta mukavaa oli ja jäleen pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin- persooniin ja elämäntyyleihin. Eilinen päivä menii sitten mestaritallin rannassa mattoja pesten. Sää hyväili sielua ja kehoa. Sielläkin sai taas uusia kasvoja elämäänsä.

Hauskaa oli japanilaisturistien ryöppy, ihmettelivät ja kuvasivat kun meikä jynssää räsymattoa.
Kyllä sitä juttua varmaan sitten riittää Fujin paikallistoimistossa, kun takahuoneessa verhon takana niitä parhaan laatuisia kuvia esitellään lomamatkalta kahvitaúolla, no Kampai sille.
mä taidan olla rakastumassa ihmiseen jota näen aniharvoin. Pitänee alkaa Niemi yhtiöille soittaa ja pyytää jokunen laatikko tänne. ;=) no jos kuitenkin tänpäivän vielä töitä omassa paikassaan paiskisi ja tuttuja nurkkia koluaisi. mutta ei rankasti kun on sentään sapatti. Ajatusten vilinää ylös ja alas ja mitään järkevää ei saa kirjoitettua. Mutta kaikille teille 400 000 parhaalle ystävilleni toivotan mukavaa lördagia. Muistakaa, moni pari saa tänään toisensa.. forewer (hope so).
sabath shalom jaAmore tu´ M.


mietteliäänä sateen alla

Joo, töitä on paiskittu nyt sitten maanantaista lähtien ja johan se tänään sitten tapahtuikin että meikä nukkui autuaasti pommiin. Hauvani kyllä ilmoitti aamulla, että josko olis uloslähdön aika.
Hetkisen mietittyäni olinkin autuaassa olotilassa- unessa. Klo 07.25 katsoin kelloa ja tajusin, että hoitajien kanslia odottaa viiden minuutin kuluttua yhtä sh.ta. Ponnahdus vuoteesta oli aikamoinen-koirakin jäi jalkohin. Pikaiseen suihkuun ja vaatteisiin hypänneenä huomasin olevani ulkona koiran kanssa hihkuen sille: -tule nyt, mulla on kiiiiireee!
Päivä kyllä meni ihan mukavasti, myös ranskalaisia nuoria jututtaessa ja kuunnellessa heidän kaunista musiikkiaan.

Viime illat ovat menneet hyvin pitkälle syvällisiä asioita puhelimessa pohtien ihmisen kanssa, johon olen kiintynyt hyvinkin paljon. Kiintymykseni tunteen tunnistan siitä kuinka odotan hänen puheluaan tai aikaa jolloin voin soittaa hänelle. Mutta kohta-onneksi noin 144 tunnin kuluttua hän on täällä...
Mielenkiintoista on kuinka elämä kuljettaa ihmisiä toistensa luokse, siihen ensimmäiseen kohtaamiseen. Sitten vielä se tunne mikä tulee kun kokee että olen tavannut tämän ihmisen aiemminkin - en ehken hereillä, mutta jossakin tilassa- jossakin syvällä menneisyyden ja tulevaisuuden rajalla.
Tähän iltaan ei kuulu pannujen kiillotusta vaan cd levyjen lajittelu matkapakkauksista ja jotakin pientä järjestelytoimintaa. Illalla ilmeisesti soi jossakin puhelin...
Huomenna taas hoitaja "pieni" kiitää tarjoilemaan hoitoa ja huolenpitoa ja olemaan ymmärtäväinen ; )))
mukavaa keskiviikko iltaa rannekansalle ja muillekkin. M.


mukavaa ja rauhallista sunnuntaita

Niimpä se sunnuntai koitti vaikka niinhän se on käynyt muillekkin. Minun aamuni alkoi kahden koiran ulkoiluttamisella kun vieraana oleva nuoripari veteli sikeitä ja kaksi koirusta jutteli siihen maliin että: ulkoilu tekisi kyllä hyvää. Ihan kiva lähteä taas huomenna työn touhuun. Työ on kuitenkin yksi niitä pystyssä pitäviä perusasioita elämässä. Eilen illalla tai yöllä kävimme porukalla hiukan bailaamassa ja baarissa oli äksy ihminen joka halusi tulla huomioiduksi teolla jota en arvosta kauheastikkaan, hän heitti siiderilasin kasvoilleni. Ilmeisesti häntä ärsytti tekonsa jälkeen vielä enemmän koska en reagoinut siihen hänen toivomallaan tavalla. Hän olisi halunnut lähempää kontaktia -riidan kautta. No way.
Toivottavasti hän sai tyydytyksen tekemisestään. Joillakin on kumma tarve käyttäytyä ...ttumaisesti jopa yleisillä paikoilla. No se siitä. Tietokoneen työpöytä on sitten siivottu ja luotu uusia kansioita ja nyt sitten ruokatauko. kaikille mukavaa päivänjatkoa.