• mizrahim

pitkästä aikaa

Olipa hiostava päivä tehdä töitä. Tosin työympäristöni on sellainen ettei aina muista olevansa "oikeasti töissä", siis positiivisessa mielessä. Helsingissä ollut tänään todella lämmin ja hiostava päivä. Kolleegani saapui toissa iltana Israelista ja kertoi, kuinka järkyttävää on Gazasta lentävät omatekoiset vesiputkipommit jotka on täytetty nauloilla ja niitä ammutaan siviilikohteisiin läheiselle kibbutsille. Yksi pommeista oli osunut erään perheen lastenhuoneeseen lävistäen sängyn ja särkien koko huoneen säpäleiksi. Onni onnettomuudessa oli että nuori perheenäiti oli juuri kerennyt ottaa vauvansa lastensängystä, koska tämä oli alkanut itkeä. Molemmat pelastuivat, mutta loukkaantuivat kylläkin.

On aina niin järkyttävää kuulla tuonkaltaisia uutisia. Israel halutaan pyyhkiä maailman kartalta monen maan toivomuksesta. Mutta uskon kaikesta huolimatta kuinka Jerusalem aina nousee ja kukkii kuin saaronin lilja. Tapasin pitkästä aikaa erään tärkeän ystäväni, tosin kylläkin baarin hälinässä,oli piristävää vaihtaa ajatuksia ja muistella hauskoja reissuja- kuten sitä kuinka jäimme Kalymnoksen saarelle nalkkiin kun lautat eivät kulkeneetkaan Kosille ja yön selässä mittailimme tuon pienen saaren katuja. Sitten ystävällinen paikallinen nuori mies tarjosi oman kotinsa meille yösijaksi ja itse meni vanhempiensa luokse yöksi. Luottavaista ja mukavaa. Matkailu avartaa.

Suunnitelmissa olisi matka Pyhään maahan työkaverin kanssa, katsotaan toteutuuko.

Elämä maistuu mukavalta ja tuntuukin siltä.
Tuntuu siltä että on oikealla tiellä.

Kol hashalom

4 kommenttia

audinkopoika

27.7.2007 01:49

On tosiaan hirveätä, kun syyttömät ulkopuoliset siviilit joutuvat kärsimään näin. Itse toivon, että kaikille olisi oma jalansija asua, pelkäämättä jokahetki.

Tom Dooley

27.7.2007 15:13

Niin ne tuntemattomat nuoret miehet tarjoavat kaikenlaista. Kotimatkat pitenevät, illat hämärtyvät ;) - Mitä tulee Israelin tilanteeseen, en usko sen koskaan muuttuvan toisenlaiseksi. Poliittinen ja etenkin uskonnollinen paine on kova - ja me vielä lisäämme sitä.

Profeetta Miikan profetia rauhasta toteutui jo aikanaan. Rauhantila on aina vain väliaikainen tila. Sotaisuus ja riidanhalu sekä omistamisen halu ovat keskeisimpiä ihmisen piirteitä. - Mutta onneksi rauhantyötä voi tehdä kotioloissa. Pienistä puroista se joki...

mizrahim

27.7.2007 18:49

Me odotammekin tulevaa, pitää vain kyllä vielä elää näissä pukimissa. Ne tulevat Profeetta Elijahun päivät alkavat olla käsillä, mikäli merkkejä osaa katsella ympärillä.

martin

30.7.2007 12:21

Minua kauhistuttaa kertomasi kaltainen väkivalta - väkivallan kierre, jota ravitsee syvä "usko".
Pienet hyvät teot Israelissa - niitäkin on!