• Mary Bell

Seimne nukki loaa

Sateinen sunnuntai. Pridet ohi, itse en osallistunut (tietenkään) tapahumaan. Minulla on hommia ja kiieitä, sekä omat juhlat ysävin kesken joissa ei tarvitse korostaa mitään, piilottaa mitään tai luoda väkinäisiä rakenteita. Ja hyvä niin.

Eilinen meni kevyesti. Töiden jälkeen eksyimme jo syömään ja juomaan, josta jatkoimme pikkutunneille saakka. Eiliset, rästiin jääneet työt pitäisi jotenkin nyt päivittää aamupäivästä ennen lähtöä.

Minun pitäis oppia puhumaan ruotsia, sujuvasti ja ilman sitä korviin särähtävää suomenruotsin nuottia ja kielten yhdistelmää. Eilen pienen lapsen vanhempi piti kanssani silmäpeliä baarissa ja puhui puolisolleen kaunista ruotsia.

Minun pitää mennä suihkuun ja jatkaa sitten töitä. Muutaman tunnin päästä tulisi olla jo liikenteessä. Pieni roadtrip, huoltamokahvit ja kovaa soiva musiikki. 18 til I die.

(edit.) En tiedä miksi joillain ihmisillä on niin järjetön määrä vihaa sisällään. Jos se olisi edes jotenkin loogista tai kohdistuisi tiettyyn asiaan tai ryhmään, sen voisi vielä jotenkin ymmärtää. Mutta kun se on vain järjetöntä inhon ja halveksunnan sekaista vihaa kaikkia ja kaikkea kohtaan.. Mietin usein, että tällaisella ihmisellä on varmasti aivan järjettömän paha olla, niin ettei sitä edes itse huomaa. Kokee vain oman vihansa olevan oikeutettua ja aiheellista. Kuten minä edellisessä mainitsin tunnen minäkin vihaa, jopa useita asioita kohtaan, mutta koitan jotenkin nousta sellaisen yläpuolelle.

Uskon anarkiaan ja sen tarpeellisuuteen saada asioita eteenpäin (en ole aina varma onko eteenpäin meno oikea suunta, mutta nyt ku puhun eteenpäin menosta tarkoitan enemmänkin liikettä edes johonkin suuntaan). Mutta se miten koen anarkian on enemmänkin jossain määrin järjestäytynyttä, tavoitteellista (paremman sanan puutteessa) ja jonkinlaisen vaihtoehdon tarjoavaa. Ei pelkkää huutoa ja vihaa. Viha ei edes mieletäni kuulu mitenkään maailman muokkaamiseen, se voi olla alullepaneva voima mutta sen varjolla tai avulla on turha yrittää saada mitään järkevää aikaan. Viha ja väkivalta ovat kaiken järjellisen toiminnan itsemurha.