• Mary Bell

In the port of Amsterdam

Ystäväni on haaveillut valmistujaisjuhlista. Hän ilmoitti teeman olevan 'Huora ja meripoika' koska hänellä on jossain määrin erityinen rakkaus merimiehiin. Nyt minulla on ongelma.. Olenko mieluummin huora kuin meripoika? Molemmat vaihtoehdot tuntuvat hyviltä ja pitäisi enemmänkin päättää kumman sukupuolen edustajana olisin mieluummin liikenteessä.. Tai voisin olla huorahtava meripoika jolloin saisin otettua kaikki roolit mukaan.

En ole koskaan huorannut tai ollut merillä. Mikäli ei siis lasketa mukaan Silja Linen tai Vikingin risteilyjä ja matkoja Tukholmaan. Minulle ei ole edes koskaan tarjottu rahaa seksistä. En tiedä onko se hyvä tai huono? Toisaalta minua ei loukkaisi mikäli joku pitäisi minua maksullisena seuralaisena, tietenkään, mutta toisaalta onko minussa sitten jokin niin vahva elementti ettei ihmisille tule mieleen mahdollinen vaihtoehto? Enkä osaa sanoa onko minulla kantaa prostituutioon, sen enempää sen kriminalisointiin suunnalta tai toiselta kuin sen laillisuuteenkaan.

Eräs ystäväni oli mukana seksibisneksessä jonkin aikaa. Hän tienasi hyvin ja siinä mielessä kaikki oli hyvin. Mutta toisaalta se työ aiheutti vakavia mielenterveysongelmia ja edelleen hän on sairaalassa. Toki taustalla oli erilaisia kausia ja ongelmia, mutta olemme ystävieni kanssa vakuuttuneita, että hänen tekemänsä työ edesauttoi suuresti tilanteen vakavoitumista.

Toinen ystäväni tienasi opiskelurahoja seksipuhelimessa. Puhelin kuulemma soi taukoamatta. Surullisinta ei mielestäni ollut se, että ihmiset soittelivat puhelinseksin perään, vaan se että suurin osa ihmisistä soitteli vain voidakseen puhua toiselle ihmiselle.

Kaipa minä pukeudun meripojaksi. Jos ei muuta, niin ihan jonkinlaisesta kunnioituksesta sairaalassa olevaa ystävääni kohtaan. Siinä ei lopulta ole paljoa hauskoja elementtejä mukana.

2 kommenttia

kesäpoika

14.8.2008 13:22

Mulla on seilorivaatteet, erään esiintymisen perua ja kerran oon julkisesti ollut niillä liikenteessä sen jälkeen, naamiaisissa. Strereotyyppi-fetisistisinä on ehkä jo valmiiksi huorahtavatkin. Harmi, ettei mua oo kutsuttu. :D

Mary Bell

14.8.2008 13:49

Ystävälläni on melko laaja kirjo itsellään erilaisia seilori-vaatteita, enemmän ja vähemmän autenttisia. Hän on mitä luultavimmin siis meripoika niissä juhlissa. Hänellä on enemmän fetissi merimiehiin, nimenomaan niihin merimiehiin ja siihen satamaan jota ei koskaan ole ollutkaan. Querelle ja Kadonneiden lasten kaupunki.

Tuon Querellen hän pakotti minutkin aikoinaan lukemaan, mutta en ollut siitä niin tohkeissani kuin hän. Elokuvaa en ole nähnyt, vaikka Fassbinderistä pidänkin.

Siinä olisi itse asiassa ystävälleni oiva valmistujaislahja. Ja sopisi juhlien teemaan, kaikin puolin.