Ruotsinkielinen Regnbågshelgen 2012 -tapahtuma käynnistyi torstai-iltana. Karhupuiston Kulmakahviossa oli "total makeover", maskeerausstudio, jossa rikottiin perinteisiä hyvän maun rajoja. Paneelikeskustelun teemana oli: Kuka päättää kauneus- ja rumuuskäsityksistä.
Paneelikeskustelun puheenjohtajana oli Ted Urho ja paneelissa mukana keskustelemassa Anne Hietanen, joka tunnetaan radiosta ja tv:stä, Sara Eriksson, feministisen lehden Astran päätoimittaja, "Helmut Schweinstein" aka Marco Melander, O. Haapala -studion valokuvaaja (studio tunnetaan historialliseen tyyliin tehdyistä muotokuvista), ja näyttelijä Kim Gustafsson.
Tunnin aikan puhuttiin monista rumuuteen ja kauneuteen liittyvistä asioista. Tässä listaa käsitellyistä aiheista:
Milloin olet ollut ruma, esim. vauvana tai murrosikäisenä. milloin olet ollut hyvännäköinen? Joutuuko valokuvaaja parantelemaan mallejaan fotoshopilla? Tavallisin vastaus oli: ei ihmisiä, mutta kyllä tunnelmaa, aikakautta ja olosuhteita.
Sallitaanko gay-miehelle enemmän itsestään huoltapitämistä ja ehostamista? Myös heteromaailmassa on yleistynyt miesten huolenpito itsestään. Karhukulttuuri on hieman toisenlaista, vastakohta. Entä lesbomaailmassa? On ollut sellaista, että ei meikata.
Mitä paineita kauneusideaalit aiheuttavat?Ja kuka pitää yllä kauneusihanteita? Entä lihavuus, mitä se merkitsee kauneusihanteiden näkökulmasta? Entä voivatko vanhat ihmiset olla myös kauniita? Milloin on ihmisen ""parasta ennen" -päiväys? Onko vanhan miehen status parempi kuin vanhan naisen status? Ja löytyykö tästä syy siihen, että mahdollisesti nainen joutuu enemmän peittämään vanhuuttaan ja hakeutumaan kauneusleikkauksiin? Mutta jos mies ei huolehti ulkonäöstään tai on ruma, sitä enemmän tarvitaan karaktääriä, jotta hän olisi uskottava. Voiko olla yhtaikaa kiva ihmisenä ja hyvännäköinen?
Keskustelun loppupuolella keskusteltiin mm. siitä, antaako hyvännäköisyys lisää valtaa ja voiko hyvännäköisyys olla myös esteenä menestykselle?
Keskustelu on kuunneltavissa tässä: