Aamu-tv:n jälkiviisaat pohtivat perhepaketin kaatumista. Siinä samalla kaatui äitiyslaki. Se olisi parantanut lasten asemaa, mutta kristillisille se ei sopinut. Olihan kysymys laista, joka olisi parantanut naisparien lasten asemaa.
Äitiyslaki olisi turvannut naisparin lapselle molemmat vanhemmat ilman erillistä hakuprosessia. Nykytilanteessa: jos lapsen biologinen äiti kuolee, lapsesta tulee orpo. Jos pariskunta eroaa, lapsella ei ole mitään oikeutta toiseen äitiinsä. Lapselle voidaan turvata oikeus molempiin vanhempiin vain käynnistämällä adoptioprosessi eli ns. perheen sisäinen adoptio.
Jälkiviisaista paikalla olivat Jan Erola, Maria Pettersson ja Joonas Nordman. Maria Pettersson purki ärtymystään näin:
”Seuraavan kerran kun joku kristillinen sanoo, että me vaan täällä lapsen parasta ajatellaan, niin sanon, että hyi olkoon, hyi olkoon, ette ajattele, vaan vihaatte homoja enemmän kuin rakastatte lapsia”.
Äitiyslaissa yritettiin toteuttaa lapsen parasta. Äitiyslailla olisi ollut samat vaikutukset kuin isyyslailla. Joonas Nordman muistutti, että tässä laissa olisi ajettu lapsen parasta, vaikka joidenkin mielestä lailla vain ”hyysättiin homoja”.
- - - - -
Tuntia myöhemmin klo 10 Kristillisdemokraatit esittelivät vaaliteemojaan. Lapsiperheiden asema ja hyvinvointi nousi kristillisille tärkeänä teemana. Päivi Räsänen oli ensi kertaa auto-onnettomuuden jälkeen julkisuudessa. Hän korosti, että kristillisillä on perhepoliittista osaamista. He haluaisivat sen toimialan ministeripaikan, ”perheministerin” salkun..
Kristillisdemokraatit vastustavat edelleen tasa-arvoista aviolittoa. Meneväkö hallitukseen, joka ajaa tasa-arvoista avioliitto? Päivi Räsäsen mukaan kanta ei ole muuttunut tästä kaudesta.