Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä pääkaupunkiseudulla palveleva Helsinki Pride -yhteisö ry on joutunut rahapulassa vähentämään työntekijöidensä määrää, kertoo Helsingin Uutiset.
Toiminnanjohtaja Aaro Horsma kertoo syyksi toimintaan valtiolta ja kunnilta saatavien tukien vähäisyyden. Työntekijöiden määrää on jouduttu vähentämään viidestä kahteen. Vuonna 2019 järjestö sai avustuksia 211 000 euroa. Horsman mukaan avustusta tarvittaisiin 395 000 euroa. Vajeesta 150 000 eruoa katettiin omalla varainhankinnalla: jäsen- ja lahjoitustuloilla sekä pride-viikon tuloilla.
Horsma perustelee lehdelle avustuksia esimerkiksi sillä, että myös viranomaiset ohjaavat asiakkaita Helsinki Pride -yhteisö ry:n tuottamien tukipalveluiden piiriin. Helsinki Pride -yhteisö ry:n työntekijät ovat yhteisö-, sosiaali- ja nuorisotyön asiantuntijoita.
- Asiantuntijajärjestöt paikkaavat suuressa määrin aukkoja yhteiskunnan julkisessa palveluverkostossa ja sen vuoksi, niiden toiminta tulisi turvata kuntien ja valtion taholta, sanoo Horsma.
Horsma ottaa esiin erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat turvapaikanhakijat. Hän muistuttaa myös Kouluterveyskyselyn tuloksista, joiden mukaan 40 prosenttia sateenkaarinuorista kohtaa syrjintää tai seksuaalista häirintää kouluissa ja noin 20 prosenttia henkistä tai fyysistä väkivaltaa kodeissaan.
Aiemmin Helsingin seudun Seta ry:nä tunnettu järjestö päätti vuoden 2018 syyskokouksessa muuttaa nimekseen Helsinki Pride -yhteisö ry. Yhdistyksen näkyvintä toimintaa on viime vuosina ollut massiivisen kokoiseksi kasvanut Helsinki Pride -tapahtuma. Lisäksi yhdistys järjestää esimerkiksi koulutustoimintaa, ryhmätapaamisia sekä vertaistukitoimintaa.