Berliinin elokuvajuhlilla palkittiin hlbtiq-teemaisia elokuvia Teddy-palkinnoilla

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Päättyvillä Berliinin 70. kansainvälisillä elokuvajuhlilla (20.2.-1.3.2020) palkittiin hlbti-teemaisia elokuvia aiempien vuosien tapaan Teddy-palkinnoilla, nyt 34. kerran. Kolmen varsinaisen palkinnon lisäksi jaetaan muitakin tunnustuksia hlbti-teemaisille elokuville ja niiden tekijöille.

Parhaan elokuvan palkinnon voitti Futur Drei (ohjaus: Faraz Shariat). Se oli myös yleisön suosikki. Elokuva kertoo kahden pakolaistaustaisen iranilaisnuoren tarinaa Saksassa.

Parhaan dokumenttielokuvan palkinnon voitti Si c’était de l’amour (ohjaus: Patric Chiha). Elokuvan pääosassa olvat kiertävän tanssiryhmän nuoret.

Parhaan lyhytelokuvan palkinnon voitti Playback. Ensayo de una despedida (ohjaus: Agustina Comedi). Elokuva sijoittuu Argentiinaan sotilashallinnon päättymisen jälkeiseen aikaan.

Raadin palkinnon sai Rizi (ohjaus: Tsai Ming-Liang) ja aktivistipalkinnon sai dokumenttielokuva Welcome to Chechnya (ohjaus: David France).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Berliinin kansainvälisiä elokuvajuhlia on vietetty vuodesta 1951 lukien, ja vuodesta 1978 tapahtuma on järjestetty vuosittain helmikuussa. Tapahtuma tunnetaan myös nimellä Berlinale, ja se on yksi maailman merkittävimmistä filmifestivaaleista.

Teddy-palkintoja on jaettu homo-, lesbo-, trans- ja queer-teemaisille filmeille Berliinin elokuvajuhlilla vuodesta 1987 alkaen. Alkuaan palkinnon tarkoitus oli olla keinona nostaa hlbti-teemaisia elokuvia esiin. Nykyään sateenkaariteema on länsimaissa osa valtavirtaa, ja Teddy-palkinto keskittyy entistä enemmän hlbti-vähemmistöjen sisällä oleviin marginaalissa oleviin aiheisiin ja niissä maissa toteutettuihin elokuviin, joissa sateenkaariaihepiiri on yhä selvästi marginaalissa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!