Laulaja Boy George, 58, on aiheuttanut kohun toteamalla suosimastaan persoonapronominista ilmoittamisen olevan "nykypäivän muoto huomionhausta".
Asia on ollut esillä laajasti esimerkiksi brittimediassa.
Tapahtumat alkoivat, kun Boy George twiittasi "Jätä pronominisi ovelle!", ja kun eräs hänen faneistaan kyseenalaisti kommentin, muistutti laulaja käyttäneensä naisten vessoja jo 80-luvulla ja pohti persoonapronominiasian olevan "nykyajan muoto huomionhausta". Kun toinen käyttäjä kysyi, missä on ongelma jos kunnioittaa toista käyttämällä tämän toivomaa persoonapronominia, vastasi Boy George tähän toteamalla omistavansa silmät ja kykenevänsä kuvaamaan näkemänsä. Kritiikissä on otettu esiin esimerkiksi se, että laulajan omassa nimessä on sukupuolittunut määritelmä "boy"
Transfobisuussyytösten jälkeen Boy George on vakuutellut, ettei ole transfobinen - ja todennut tehneensä virheitä, mutta "aina kunnioittaneensa suuresti ihmisiä".
1980-luvulta lähtien toimineen Culture Club -yhteen laulaja Boy George (oik. George O’Dowd) on koko uransa pitänyt yllä sukupuolirajat ylittävää androgyyniä kuvaa itsestään. Hän kertoi biseksuaalisuudestaan vuonna 1985. Muutama vuosi sitten hän arveli lehtihaastattelussa olevansa hieman vanhanaikainen, kun ei ymmärrä sukupuolen liukuvuuteen liittyviä määritelmiä. Hän myös totesi olevan tyttöjä ja poikia ja ihmisiä, jotka pitävät molemmista, ja mietti mitä muuta on.
Hänen Twitter-tilillään on nimen yhteydessä suluissa sana "Boomer", samalla tavalla kuin jotkut esittävät toivomansa persoonapronominin. Ilmaisu "Ok boomer" on ns. suuriin ikäluokkiin kohdistuva pilkallinen viittaus vastakkainasettelun yhteydessä, kun nuorempiin ikäryhmiin kuuluva näkee ajattelutavoissa sukupolvien välistä jännitettä. Boomer on lyhenne käsitteestä "baby boomer", joka yhdysvaltalloissa tarkoittaa erityisesti 1946-1964 syntyneitä.
Sukupuolittuneet persoonapronominit
Englannissa ja muissa indoeurooppalaisista kielissä yksikön kolmannen persoonan pronomini "hän" on sukupuolittunut: englannissa "she" naisesta tai "he" miehestä. Kun henkilö ei koe sopivansa yhteiskunnassa vallitsevaan kahden sukupuolen malliin, tämä voi haluta käytettävän itsestään sukupuolineutraalia pronominia, usein "they". Muodot "her" ja "him" korvataan muodolla "them". Vastaavasti sukupuolittuniden "hon" ja "han" sukupuolineutraaliksi vastineeksi on edistetty ruotsissa sanaa "hen" ja norjassa "hin".
Halutun pronominin esiintuomisella viestitään sitä, miten muiden toivotaan näkevän kyseisen henkilön.
Suomessa ja muissa uralilaisen kielikunnan kielissä persoonapronomini ei määräydy sukupuolittuneesti, eikä kielen rakenteessa ole asioiden kieliopillisia sukuja.