Pikaviestipalvelu Twitterin käyttäjät huomasivat viikonloppuna, että haut esimerkiksi tunnisteilla #biseksual, #gay ja #lesbian olivat lakanneet antamasta tuloksia, riippumatta käyttäjän asetuksista.
Nyt Twitteriltä kerrotaan, että syynä oli sisällön suodatuksen virheellinen toiminta. Palvelu selittää suodatuksensa toimintaperiaatetta: vain aikuisille tarkoitettua sisältöä haarukoidaan sanalistan perusteella ja sen jälkeen mahdollinen suodatus aktivoituu muiden aikuissisällölle ominaisten tunnusmerkkien perusteella. Twitteriltä on kerrottu, että suodatus virheellisesti tukeutui ainoastaan sanalistaan, joka kaiken lisäksi oli vanhentunut.
Esimerkiksi monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta toimivat järjestöt ja hlbti-aktivistit ottivat asian esiin ja vaativat Twitteriä kiireesti korjaamaan asian.
Twitteriltä kerrotaan, että ongelma on korjattu. Samalla vakuutetaan, että kyseisten sanojen suodattaminen ei ole yrityksen arvojen mukaista toimintaa.
Twitter-viestien enimmäispituus nyt 280 merkkiä
Maanantai-iltana Suomen aikaa Twitter kasvatti viestien pituuden entisestä 140 merkistä 280 merkkiin. Pidempiä viestejä kokeiltiin jo syyskuussa. Viestien enimmäispituuden kasvattamista perustellaan sillä, että käyttäjien kynnys lähettää viesti madaltuu, kun sen muokkaamiseen ei tarvitse käyttää yhtä paljon aikaa. Palvelu uskoo toimenpiteen lisäävän liikennettä ja palvelun houkuttelevuutta.
Palvelulla on maailmanlaajuisesti noin 330 miljoonaa käyttäjää. Yritys on tehnyt tappiota koko olemassaolonsa ajan. Nyt se arvioi saavuttavansa kannattavuuden.
Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Palvelun kehitys aloitettiin keväällä 2006 ja palvelu julkaistiin heinäkuussa 2006. Palvelun kautta välitetyillä viesteillä on ollut merkitystä myös kansainvälisessä politiikassa, kun viestintää on erilaisten kriisien yhteydessä pyritty sensuroimaan.
Engadget: Twitter explains why it blocked LGBT-related searches
Wikipedia: Twitter