Pannukakku

  • Teema
  • Ruoka ja juoma
  • Mikko Kivinen
  • 1

Uunissa paistettava pannukakku on suomalaisille tuttu jälkiruokaherkku, joka sopii niin arkeen kuin vapaapäiväänkin. Perinteinen yhteys pannukakulle on hernekeiton jälkiruokana. Pannukakku sopii kuitenkin moneen muuhunkin tilanteeseen. Ja, koska pannukakku on helppo tehdä, se voi toimia hyvin vaikka hätävierasvarana tai viikonloppuna aamukahvin kanssa, kun kaapissa ei ole paljon aineksia, eikä jaksa lähteä kauppaan.

Tämä pannukakun ohje on tarkkaan hiottu resepti ja saa nirsommankin suun hymyyn. Kommentteja kuten "Tämähän on parempaa kuin äidin, ja se on paljon sanottu!" on kuultu tästä.

Camillen pannukakku

1 litra täys- tai kevytmaitoa (rasvaisemmalla tulee makoisampi)
1,5 tl hienonnettua merisuolaa
2 rkl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Paistamiseen: Voita

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sekoita maitoon ensin suola ja sokeri ja sekoita hieman, jotta ne liukenevat maitoon. Sekoita vehnäjauho ja kananmunat joukkoon ja jätä turpoamaan noin viideksi minuutiksi tai sen ajaksi, kun uuni lämpenee. Laita uuni lämpenemään 225 C asteeseen.

Voitele uunipelti runsaalla määrällä hieman huoneenlämmössä pehmennyttä voita. Voita tulisi olla siis reilu kerros pellillä, jotta oikeanlainen tulos saavutetaan.

Kaada lopuksi taikina pellille ja anna paistua uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pannukakku on jo paikoin tummanruskea, mutta ei musta tai palanut.

Anna pannukakun vetäytyä hetki, leikkaa palasiksi ja tarjoile esimerkiksi mansikka- tai vadelmahillon kanssa. Jos haluat täydellistää nautinnon, voit tarjota mukana myös vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

1 kommenttia

Edesmennyt Äitini, ei sekoittanut kananmunaa kunnolla ja tuloksena oli suussa sulava pannukakku. Lisäksi taikinan joukkoon voi laittaa omenahilloa. :)