Nainen ja Hän

  • Teema
  • Lukunurkka
  • -

1.

Nainen rakasti Häntä.

Nainen oli kaunis, naisellinen ja prinsessamainen. Sellainen, joka kerää misten katseet ja jättää kaikki muut varjoonsa. Nainen ei ollut vain kaunis, vaan persoonallinen ja hänessä oli karismaa. Naisesta huokui se jokin, seksuaalinen kipinä tai miksi sitä haluaakaan kutsua. Hän oli voittanut kaikki ulkonäköön liittyneet geneettiset arpajaiset.
Naisen asuntokin oli kaunis. Se oli valkoinen, valoisa ja tyylikäs. Sopivan kokoinen kahdelle. Sinne Hän oli muuttanut, kun oli käynyt selväksi ettei Hän voinut olla rakastamatta Naista. Muutto ei ollut ollut raskas, Hänellä oli tavaraa vain pari laatikkoa. Vain välttämättömimmät, eikä Hän ikinä ollut omistanut enempää. Niin Hän oli halunnut.
Hän oli ihan tavallisen näköinen nainen. Hän oli kulmikas, jäntevä ja sitkeä. Ei lainkaan mudodokas. Hän oli boheemi ja omalla tavallaan seksikäs, mutta jäi juhlien seinäruusuksi. Häntä ei kiinnostanut olla huomion keskipiste. Hän viihtyi yksin.
Nainen rakasti Häntä. He olivat tavanneet viisi vuotta aiemmin juhlissa. Kävi ilmi, että he opiskelivat samassa yliopistossa ja myöhemmin he tapasivat usein sattumalta, mutta meni vielä kolme tuskaisen pitkää vuotta ennen kuin Hän antoi periksi ja rakastui Naiseen. Nainen oli koukussa heti ensitapaamisella.
Naisen ystävät pitivät Häntä hieman outona. Heidän mielestään Nainen antsaitsi jonkun paremman. Muodollisesti kaikki olivat kuitenkin hyvissä väleissä.

-Tuotko kaupasta maidon ko tuut. Rakastan sua.
Tekstiviesti herätti Hänet kesken lenkin. Hän oli paennut kotoa lenkille kuten joka päivä. Nyt oli jo aika kääntyä takaisin ja käydä kaupan kautta. Pimeys oli laskeutunut Kaupunkiin, jossa he asuivat. Ilma oli viileä ja luonto uskomattoman kaunis. Häntä se ei kiinnostanut.
Lenkin rauha karisi tiehensä, kun Hän astui kauppaan ja joutui pujottelemaan tiensä maitohyllylle ja sieltä kassalle. Kukaan vastaantulijoista ei kiinnittänyt Hänen huomiotaan ja Hän käveli vielä Naisen luo etsien samalla avainta taskusta. Hänen pitäisi ajatella asuntoa jo heidän kotinaan, olihan Hänkin asunut siellä jo kaksi vuotta. Syyllisyyden pisto ei tuntunut enää missään. Hän hengitti syyllisyyttä, ui siinä, eli siinä. Yksi pisto ei tuntut enää missään.

-Moi kulta. Hyvä että muistit sen maidon, oon tekemässä lättyjä.
Nainen oli energisenä ovella, keittiössä näytti olevan täysi rähinä päällä. Naisen kissat olivat paenneet touhua sohvan alle. Hän hymyili ja suukotti naista. Nainen halasi Häntä ja alkoi selostamaan päivästään.
-Seminaari on nyt loppusuoralla ja proffa kehu sitä gradun viimeistä osaa. Enää oikeestaan viimeistely jäljellä. Oon niin onnellinen!
-Hienoa kulta. Älykäs ja kaunis samassa paketissa.
Hän hymyili ja halasi Naista samalla heijaten häntä edestakaisin. Nainen nautti huomiosta ja Hän tiesi sen. Toisin kuin yleensä, Hän hymyili aidosti kun Nainenkin hymyili. Ilta jatkui lättyjen säestyksellä Naisen pauhatessa innoissaan valmistumisestaan ja saamastaan työpaikasta. Nainen oli älykäs ja ahkera. Niin älykäs, että se suorastaan häikäisi Hänet joka kerta. Nainen oli saanut vaivatta työpaikat erittäin arvostetussa toimistossa. Naisesta tulisi vielä yksi Suomen parhaiten tienaavista, siitä Hän oli varma.
Mutta ei Hänkään mikään typerys ollut. Hänelläkin oli tutkinto yliopistolta, mutta sillä alalla Hän ei ollut ikinä työskennellyt. Hän teki osa-aikaista hommaa kaupassa ja ohjasi Lajia. Laji oli hänen oikea intohimonsa mutta siitä ei maksettu kummoisesti. Hän halusi olla omavarainen.
Myöhemmin illalla he rakastelivat hellästi ja intohimoisesti. Hän olisi voinut viettää vaikka kaiket päivät Naisen kanssa sängyssä. Hän ei saanut Naisesta tarpeekseen. Nainen oli Hänen mielestään täydellinen. Siksi he rakastelivat hellästi. Nainen piti siitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Perjantaiaamu valkeni viileänä ja raikkaana. Hän nousi, kävi suihkussa ja pukeutui. Naisella meni paljon enemmän aikaa. Nainen meikkasi, valitsi vaatteet moneen otteeseen, laittoi hiukset... Siksi Hän yleensä keitti kahvia ja teki molemmille kaksi leipää. Siksi Nainen ei tiennyt, että Hän ei ottanut enää lääkkeitään. Onneksi Nainen oli käskenyt ostaa maitoa. Kahvi maistui raa´alta ilman sitä.
Hän lähti töihin ja Nainen yliopistolle. Illalla he menisivät baariin Naisen ystävien kanssa. Töissä Hän teki aina mitä piti ja piti itsensä kiireisenä. Puolen päivän aikaan Hän pääsi töistä ja meni salille harrastamaan Lajia. Laji piti hänet koossa. Siihen Hän sai purettua sen raivon, joka muuten rutisti hänet alleen. Nyt Hänellä oli ollut monta viikkoa vaikeuksia saada itseään tasapainoon, vaikka olikin lisännyt treeniä tasaisesti joka päivälle.

Nainen tulisi yliopistolta pian. Hän oli ollut salilla jo neljä tuntia ja oli jo aika mennä Naisen luo ja valmistautua iltaan. Hän kävi salilla suihkussa ja istui hetken juomassa proteiinijuomaa, koska jalat tärisivät ravinnon puutteen ja rankan treenin takia. Hänen kropassaan ei ollut grammaakaan ylimääräistä, pikemminkin liian vähän. Lihakset näkyivät selvästi ja näin treenin jälkeen myös verisuonet olivat epäterveellisen näköisesti pinnalla. Reiden sisäosassa näkyi vanhoja pistojälkiä isoina ryppäinä verisuonten ympärillä. Navan vieressä oli lyhyt arpi.
Hän kävi Alkon kautta ostamassa neljä pulloa viiniä baari-illan etkoille. Hän osti myös pullon vodkaa. Nainen ystävineen halusi juoda viiniä, ehkä esittääkseen ettei tarkoitus ollut tulla mielettömän sekaisin suomalaiseen tyyliin. Lopputulos kuitenkin oli aina sama. Hän olisi mielummin juonut vahvempaa alkoholia, mutta Nainen tiesi millaiseksi Hän tuli humalassa. Nainen vahti haukan lailla, ettei Hän juonut liikaa. Nainen oli myös todella mustasukkainen, eikä Hän syyttänyt Naista siitä. Hän syytti itseään.

2.

Naisen ystävät tulivat kuuden maissa. Tero, Timo, Siiri ja Victoria, kaikki todella tyylikkäitä kalliissa vaatteissaan, merkkikengissään ja -kelloissaan. He toivat myös viiniä ja kohta oli käynnissä iloinen ja railakas keskustelu. Hän ei osallistunut muuta kuin hymyilemällä ja muutamalla kommentilla, kuten yleensä. Nainen oli elementissään huomion keskipisteenä.
Pian porukka oli hyvässä hiprakassa. Ja jutut alkoivat liikkua navan alapuolella. Tero, joka oli varsinainen naistenmies kertoi viimeisimpiä valloituksiaan. Kaikki olivat jotenkin tuttuja, koska Kaupunkin ei ollut kovin iso. Siksi oli aina hauskaa kun hän kertoi yksityiskohtia. Timo oli hiljaisempi omista valloituksistaan, hän halusi olla kohtelias kulloistakin miestä kohtaan. Siiri ja Victoria etsivät miehiä tositarkoituksella, mutta heille ei kelvannut kukaan.
Porukka painui terassille tupakalle ja Hän sanoin käyvänsä vessassa. Hän joi lähes puolet kylpyhuoneeseen piilotetusta vodkapullosta ja tunsi miten juoma poltti sisuskaluja. Päätä pakottava vanne alkoi löystyä hieman. Hän huuhteli suunsa ja meni ulos ja pyysi tupakan Timolta. Nainen katsoi häntä, muttei sanonut mitään. Hän tunsi, miten Nainen tutkaili Häntä. Nainen ei pitänyt siitä että Hän poltti taas, mutta ei sanonut mitään koska poltti itsekin humalassa muutaman. Hän yritti käyttäytyä normaalisti, vaikka alkoholi oli jo saavuttanut sisällä vellovan... niin, minkä? Pimeyden? Ahdistuksen? Raivon?

Porukka siirtyi baariin parin korttelin päähän. Sisällä oli paljon ihmisiä, kova musiikki ja välkkyviä valoja. Nainen meni heti tanssimaan muiden kanssa. Kuten tavallista, miesten katseet kääntyivät häneen heti, mutta myös naiset katsoivat häntä. Jotkut kateudesta, toiset kiinnostuneina. Hän käytti tilaisuutta hyväkseen ja tilasi tiskiltä tequilan ja sen jälkeen vielä toisen. Hän etsi vanhoja tuttuja katseellaan eikä mennyt kauaakaan kun hän löysi yhden heistä. Pipopäinen mies, Janne, huomasi Hänet ja molemmat siirtyivät vaivihkaa hiljaisempaan nurkkaan.
-Long time, no see, sanoi Janne ja katseli tyynenoloisesti tanssilattian suuntaan.
-Tiedäthän sä, Hän sanoi ja jatkoi, onks sulla?
-Monta?
-2.
-Heavy userille melko kevyttä.
-How much?
-Seiskyt.
-Tossa.
-Tack.
Janne katosi hälinään ja Hän meni tupakkapaikalle. Hän tunsi nyrkissään kaksi pilleriä, laittoi ne vaivihkaa suuhunsa edes katsomatta niitä ja joi kulauksen oluesta, jonka oli ostanut aiemmin. Hän pyysi tulta toiseen Timolta saamaansa tupakkaan ja tunsi miten vanne leikkautui poikki ja putosi lattialle. Oli vain kaksi syytä miksi hän hymyili oikeasti, ja tämä oli niistä toinen. Keho oli täynnä energiaa, pää tyhjä. Nainen oli baaritiskillä ja vilkuili ympärilleen. Hän siirtyi tolpan taakse, Naisen näkökentän ulottumattomiin. Hän tunsi puhelimen soivan, muttei kuullut sitä. Hän ei välittänyt vaan siirtyi klubin toiseen päähän. Siellä meno oli villimpää, tanssilattialla varsinkin. Hikisessä ruuhkassa Hän ajautui tanssimaan tuntemattoman blodin kanssa. He katsoivat toisiaan silmiin tanssiessaan huumaavassa äänessä ja kuumuudessa. Blondikin oli ottanut jotain vettä vahvempaa, koska hänen pupillinsa olivat laajentuneet epätavallisesti, seksikkäästi. Hän ei ajatellut Naista, ei mitään. Hän oli vapaa ajatuksista.
-Wanna get out of here? Blondi huusi Hänen korvaansa
-Absolutely, Hän huusi takaisin ja he lähtivät kohti baarin ovea käsi kädessä.

3.

Aamulla Hän heräsi jostain tuntemattomasta asunnosta. Sohvasängyn päällä oli nukkuva blondi, vaatteita ja petivaatteita mytyssä. Ikkunasta tuleva valo sattui Hänen silmiinsä, päätä särki ja keho tärisi. Hän katsoi ympärilleen. Ilmeisesti blondi oli vierailulla asunnossa, koska ilmeisestä olohuoneesta johti avoimia ovia huoneisiin joista kuului useamman ihmisen rauhallista hengitystä. Hän kokosi vaatteensa ja laittoi ne hiljaa päällensä. Kengät löytyivät onneksi matkalla eteiseen. Hän sulki asunnon oven hiljaa takaansa ja lähti kävelemään portaita alaspäin. Hän oli kerrostalon neljännessä kerroksessa, vähintään. Matka ulko-ovelta tuntui ikuisuudelta. Ulkona hän totesi olevansa jossain keskustan lähellä. Hän oli nähnyt nämä maisemat ennekin. Hän lähti kävelemään lähimmälle tielle, hyppäsi bussiin ja nousi pois lähellä Naisen asuntoa.
Niin, Nainen. Hän ei halunnut vielä ajatella mitään, vaan käveli salille, joka oli vielä tähän aikaan autio. Hänellä oli sinne onneksi avaimet. Hän istahti samalle pukuhuoneen penkille, missä oli vajaa vuorokausi sitten istuntu treenien jälkeen. Nyt tilanne oli toinen. Hän oli pettänyt Naista. Taas. Vanne oli tullut takaisin ja hän tiesi, ettei voinut paeta tilannetta kuten oli ennen tehnyt. Hän meni peilin eteen, huomasi kaksi fritsua kaulassaan ja kirosi erittäin raskaasti. Hän meni saliin ja hakkasi nyrkkeilysäkkiä puoli tuntia lähes yhtä soittoa. Hänen oli pakko saada vannetta löystymään, tai se puristaisi hänen päänsä rikki. Välillä oli pakko lopettaa ja käydä oksentamassa. Kun Hän ei enää jaksanut nostaa käsiään, Hän meni suihkuun ja otti kaapista varapaidan jota piti salilla. Puhelimeen oli tullut monta viestiä ja kymmeniä soittoja. Oli aika kohdata todellisuus, jota hän oli niin monet kerrat paennut. Tällä kertaa hän ei voisi tehdä sitä. Hän oli luvannut liian monta kertaa. Syyllisyys painoi rintalastaa, kun hän käveli kotiin ja avasi oven.

Nainen ja porukka olivat jo ylhäällä. Nainen istui pöydän ääressä Timon ja Siirin kanssa. Muut olivat sohvalla. Kaikki olivat vielä eilisissä vaatteissa, mutta osa oli tainnut käydä ainakin suihkussa. Ovi loksahti kiinni, kaikki katsoivat Häntä. Nainen katsoi Häntä silmiin, huomasi kaulan jäljet ja Hänen syyllisen ilmeensä, peitti kasvonsa käsillään ja alkoi itkeä voimakkaasti. Hän seisoi ovella, käsi edelleen kahvalla, voimattomana. Hän oli aiheuttanut tilanteen, Hänestä tuntui pahalta Naisen puolesta. Hän kärsi kun näki Naisen kärsivän. Siiri ja Victoria katsoivat Häntä vihaisesti, miehet hämmentyneinä. Hän tunsi miten vanne kiristyi ja näki miten Nainen nousi seisomaan.
-Saatana, miks sä teit niin? Ketä sä panit? Kerro! Nainen huusi ja lähti Häntä kohti. Nainen saavutti Hänet ja alkoi takoa nyrkeillä Häntä kasvoihin ja ylävartaloon. Hän nautti siitä. Hän nautti kivusta ja Hän oli ansainnut kaiken mitä Naisen raivo vaati.
-Lopeta! Huusi Siiri joka oli seurannut Naista. Yhdessä Timon kanssa Siiri veti Naisen luokseen ja halasi tätä kun Nainen itki ja huusi. Hän seisoi ovella, edelleen käsi ovenkahvalla, verta haljenneesta huulesta valuen.
-Anteeks, anteeks, anna anteeks, Hän anoi Naiselta hiljaa.
-Vittu mä en anna anteeks! Miten sä voit tehdä mulle näin taas? Kuka helvetti se oli?
-Anteeks, Hän toisti pää painuksissa. Huulesta valui verta paidalle, mutta hän ei tehnyt elettääkään pyyhkiäkseen sitä. Hän ei edes huomannut.
-Kerro kuka se oli! Nainen huusi Siirin ja Victorian tiukasta halausotteesta.
-En mä tuntenu sitä, Hän vastasi saaden Naisen holtittoman itkukohtauksen valtaan.
-Mitä helvettiä sä puuhaat. Etkö oo tehny tän jo tarpeeksi monta kertaa aikasemmin? Vittu sua! Siiri puuttui puheeseen.
Hän ei vastannut vaan katsoi itkevää Naista tuntien itsekin suurta tuskaa.
-Eks niitten lääkkeitten pitäny estää tä sekoilu? Siiri tivasi.
Hän ei edelleenkään vastannut ja Nainen nosti päätään Siirin olkapäältä.
-Miksei ne lääkkeet toimi? Nainen kysyi itkuisena.
Hän ei vastannut, vaan katsoi Naista suoraan silmiin. Hän näki miten Nainen tajusi jotain.
-Ootko sä ees ottanu niitä lääkkeitä? Hän kysyi huutaen.
-En. Hän vastasi hiljaa.
-Mitä vittua, kuin kauan sä olet ollut ottamatta niitä?
-Kuukauden.
-Miks helvetissä? Halusitko sä palata tähän helvettiin taas?
-En. En tiedä miks lopetin.
-Et tiedä? Voi helvetin helvetti. Me koettiin jo tä kaikki, miks sä et vaan ottanu niitä lääkkeitä? Nainen kysyi edelleen epätoivoisena ja vihaisena, mutta Hän tiesi Naisen rauhoittuneen hieman. Nainen tiesi, että ilman viittä päivittäistä pilleriään Hän olisi täysin eri ihminen.
-En tiedä. Anteeks.
-Otiksä jotain aineita?
-En mitään suoneen.
-Voi perkele, miksi?
-En tiedä.
Hän ei todellakaan tiennyt, miksi oli lopettanut lääkkeiden oton. Eräänä aamun hän oli unohtanut ne, seuraavana ei välittänyt muistaa. Muiden ilmeet olivat nyt vähemmän tuomitsevat. He olivat nähneet, miten Hän oli seurustelun ensimmäiset kahdeksan kuukautta käyttänyt mitä tahansa käsiinsä saamaansa ainetta, pettänyt, sekoillut ja tärissyt vieroitusoireissa. Sitten Hän oli eräänä päivänä vaipunut psykoosiin, puhunut sekavia päätä puristavasta vanteesta ja lyönyt itseään keittiöveitsellä vatsaan. Hän oli ollut erilaisissa sairaaloissa kolme kuukautta ennen kuin pääsi ulos niiden viiden pillerireseptin kanssa. Psykiatrikäynnit oli lopetettu puolen vuoden jälkeen, kustannussyistä.

Nainen irtautui Siirin halauksesta. Naisen poskilla valuivat mustat meikkivanat, kun hän kääntyi Hänen puoleensa. Hän ei tiennyt mitä odottaa, kun Nainen nosti kättään.
Nainen pyyhki yllättäen Hänen huultaan. Hän oli unohtanut, että se on auki. Nainen halasi Häntä rajusti ja Hän irrotti viimein kätensä ovenkahvalta ja halasi takaisin. Häntäkin alkoi itkettää. Nainen tuoksui niin hyvältä ja naisen halaaminen suorastaan pakahdutti Hänen sydämensä. Mitä Hän oli eilen illalla ajatellut? Hän tiesi, ettei voinut raivolle mitään, kun se otti vallan. Silti Hän tunsi syyllisyyttä siitä.
-Me saadaan sut kuntoon taas, nainen kuiskasi itkien ja Hän hautasi kasvonsa Naisen olkapäähän ja itki katumuksesta ja rakkaudesta.

4.

Päivä oli mennyt puhuessa tilanteesta. Oli sovittu, että Nainen antaisi lääkkeet joka aamu ja valvoisi että Hän ottaa ne. Välillä molemmat itkivät epätoivoisesti. Nainen oli hyvin mustasukkainen ja siksi hänelle oli vaikeaa päästä yli pettämisestä, olivat sen syyt mitä tahansa. He sopivat myös, että Hän ei juo enää alkoholia ollenkaan. Hän oli enemmän kuin tyytyväinen siihen, että joku otti vallan. Hänellä kun ei ollut mahdollisuutta hallita itseään. Sunnuntaina he puhuivat lisää, mutta myös nukkuivat ja yrittivät ottaa normaalista elämästä kiinni. Nainen soitteli huolestuneille ystävilleen ja kertoi tilanteen.

Kun hän meni maanantaina ohjaamaan lajia ja sitten illaksi töihin, oli Hän varma, että Naisen ystävät kävivät välillä vilkuilemassa Häntä töissä. Hän ei laittanut sitä pahakseen, koska tiesi sen rauhoittavan Naista.
Illalla hän meni Naisen asunnolle, eli kotiin ja Nainen nousi työpöytänsä äärestä, jossa oli selvästi huolestuneena odottanut. Hänen olonsa oli edelleen syyllinen, mutta vanne alkoi hellittää lääkkeiden ansiosta.
-Anteeksi se kaikki. Rakastan sua hirveän paljon, kai tiedät sen? Hän kysyi Naiselta.
-Tiedän. Mäkin sua.

Hän toimi niinkuin oli sovittu ja Nainen alkoi ajan myötä taas rentoutua. Hänellä oli vielä matkaa täyteen terveyteen, mutta he elivät päivän kerrallaan ja jokainen oli edellistä parempi. Hän olisi tehnyt mitä vaan saadakseen olla naisen kanssa.

Hän rakasti Naista.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!