Tereska Torrés on kuollut

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006

Tereska Torrés on kuollut 92-vuotiaana. Vuonna 1950 hän julkaisi sensaatiomaisen romaaninsa Women's Baracks. Painos oli 4 miljoonaa ja kirja synnytti myrskyn, kun tajuttiin kirjan peitellyt lesbokuvaukset. Tarinana ovat kokemukset asepalvelusta vapaan Ranskan vastarintaliikkeen riveissä Lontoossa toisen maailmansodan aikana.

Tereska Torresin tarkoituksena oli kuvata, miten normaalit moraalisäännöt kärsivät haaksirikon, kun olosuhteet ovat kovat, ja kuka tahansa voi kuolla pommituksissa. Nuoret naiset olivat kasarmeissa poissa vanhempiensa kontrollista. Mutta kirjan amerikkalainen kustantaja valitsi kansikuvaksi naisten pukeutumishuoneen, ja kun kirjaa myytiin halpamyymälöissä, sitä tuli bestseller.

Kirja sai myös poliittisia seurauksia, kun se kiellettiin useissa USAn osavaltioissa. Kanadassa se kiellettiin vuonna 1952. Se on käännetty 13 kielelle ja vuonna 2003 Feminist Press julkaisi kirjan uudelleen alkuperäisellä kansikuvalla. Kirjan sanottiin olevan ensimmäinen lesbo-kioskiromaani, joka kuitenkin poiki monia muita lesbo-aiheisia kirjoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tereska Torrésin elämäkerta ja kirjan kansi löytyy ainakin The Telegraph -lehdestä

http://www.telegraph.co.uk/news/obituaries/culture-obituaries/books-obituaries/9566294/Tereska-Torres.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!