Kysymyksiä ja vastauksia: Camille kertoo

  • Teema
  • Camillen ihonhoitovinkit
  • (päivitetty )
  • Mikko Kivinen

"Kerro kerro Camille, ken on maassa kaunehin..." -> "Se, kuka hoitaa itseään ohjeiden mukaan ja päivittäin. ;o)"

Tämä osasto, rakkaat lukijani, on osasto, jossa minä vastaan teidän kysymyksiinne ja kerron ajankohtaisista tapahtumista kauneuteen liittyen. Joten antakaa kysymysten virrata.

Lähettäkää kysymyksenne kauneudenhoidosta palautesivultani.


Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Simppeli kysymys meikkivoiteesta...
Kuuluuko se pestä pois jotenkin erityisesti sitten illalla? Voiko se tukkia ihohuokosia?

Simppeliin kysymykseen simppeli vastaus: Kyllä voi. Meikkivoide ja kaikki muukin meikki tulisi ehdottomasti pestä pois ennen nukkumaanmenoa. Sen lisäksi, että meikit tuhrivat lakanat, jos menet nukkumaan ne päällä, meikkivoide voi tukkia ihohuokosia liian pitkään käytettynä.

Kannattaa huomata kuitenkin, että hyvälaatuinen meikkivoide ei sinällään tuki ihohuokosia oikein käytettynä. Moni nykyinen meikkivoide on päiväsaikaan käytettynä jopa hyödyllinen ihon terveydelle siksi, että niissä on ihoa kosteuttavia ja esimerkiksi UV-säteilyltä suojaavia ominaisuuksia. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että meikkivoide sisältää pigmenttiä, joka pitkään iholla ollessaan saattaa varsinkin finniherkällä iholla aiheuttaa tukkeutumista. Lisäksi meikin käytön yhteydessä ei koskaan tule unohtaa hyvää ihonhoitoa. Iho tulee puhdistaa ja kosteuttaa siis ennen ja jälkeen meikin käytön.Käytän aamuisin clearasil kasvosaippuaa ja iltaisin guarnierin puhdistusemulsiosaippuaa (tai jotain sellaista...) ja luulin niiden riittävän kunnes luin kaikki juttusi kaikista kuorinnoista ja semmosista. kysymykseni kuuluukin: pitäisikö minun käyttää kaikkia niitä kuorinta-aineita, koska haluan sileän ihon? mainitsemieni mömmöjen jälkeen kasvoihini ja kaulaani jää finnejä

- heikko_valo

Yleensä ihonhoidossa hyvä sääntö on kokonaisuus. Eri tuotemerkit suunnittelevat nykyisin hyvin usein tuotteensa sarjoittain ja odottavat, että asiakkaat käyttävät koko sarjaa kerrallaan. Tällöin eri merkkien sarjojen sotkeminen keskenään ei aina tuo haluttua tulosta, koska tuotteita ei ole välttämättä tehty toimimaan keskenään käsi kädessä. Mainitsemasi tuotteet taitavat kaiken lisäksi olla "päällekkäisiä" tuotteita eli ne ajavat saman asian. Kannattaa ottaa huomioon, että, jotta ihosi pysyy puhtaana ja terveenä pesun jälkeenkin, on ensin neutraloitava veden vaikutus iholta kasvovedellä (tämä myös hoitaa puhdistuksen syvemmältä kuin vesipesu pystyy ja riippuen tuotteesta jopa vähentää talin tuotantoa) ja sen jälkeen rasvattava se huolellisesti. Sinun tapauksessasi käyttäisin rasvaiselle iholle tarkoitettuja kosteisvoiteita, jotka eivät sisällä paljon rasvaa vaan keskittyvät enemmän ihon kosteustasapainon säilyttämiseen.

Pestessäsi ihoasi varsinkin Clearasilin tyyppisillä tuotteilla, jotka kokemukseni mukaan ovat melko voimakkaasti peseviä tuotteita, iholtasi peseytyy pois hyvin suuri osa ihoasi suojaavasta rasvasta, jolloin iho kuivaa ja saattaa joskus tulla jopa herkemmäksi bakteereille. Vaikkakin liiallinen talirasva aiheuttaa ihohuokosten tukoksia ja tulehtumista, se myös omalla tavallaan suojaa ihoasi päivittäisiltä ulkoisilta rasituksilta. Suojaavan kerroksen vähetessä on hyvin tärkeää, että ihon kosteustasapainoa ylläpidetään voiteilla.

Kuorinta-aineet taas eivät suoranaisesti ole hoito finneihin vaan kuorinnan tarkoitus on poistaa kuollutta ihokerrosta iholta, jolloin iho hengittää paremmin ja tuntuu sileämmältä ja pehmeämmältä ja näyttää terveemmältä. Kuorinta-aineet lisäävät myös ihon verenkiertoa ja näin nopeuttavat ihon uusiutumista.

Vastaukseni kysymykseesi tiivistettynä kuuluukin siis: Jos nimenomaan haluat sileän ihon, joka on terve ja hyvännäköinen eikä siinä ole finnejä, joudut käyttämään enemmänkin naamaasi kuin vain kasvosaippuaa. Ihon hoito on herkkä kokonaisuus, joka riippuu monesta asiasta. Jos hoidat ihoasi päivittäin hyvin sekä puhdistaen että suojaten, kiinnität huomiota elämäntapoihisi ja ruokavalioosi, ihosi alkaa väistämättä näyttää paremmalta ja se todella pysyy hyväkuntoisena ja nuorekkaana paljon pitempään kuin ilman hoitoa.Morjens!

Toisillehan väsymyksestä (ja miksei juhlinnastakin) syntyy tummia silmänaluksia- allekirjoittaneelle sen sijaan tulee kirkuvanpunaiset läiskät poskipäihin (iho hieman turpookin, kuin auringonpolttaman jälkeen)- osaatko neuvoa mitään avuksi, ihoni on äärimmäisen herkkä, enkä edes kestänyt Natusanin kamomillavoidetta (?!) Enhän ole maailmassa ainoa jolla on kyseinen ongelma?
- Nikke

Et varmastikaan ole ainut maailmassa, jolla kyseinen ongelma on. Itseasiassa oireesi taitaa olla varsin yleinen. Ihosi on herkkä todennäköisesti sen takia, että se on äärimmäisen kuiva tai olet allerginen jollekin. Monesti juhlinta varsinkin tupakansavuisessa tilassa aiheuttaa monelle iho-ongelmia. Toiset saavat finnejä ja toisten iho alkaa ärsytyksestä punottaa. Myös alkoholilla ja ruokavaliolla saattaa olla osuutta asiaan.

Sinun kannattaa kokeilla hoitaa ihoasi apteekista saatavilla perusvoiteilla. Ne ovat varmasti turvallisia vaihtoehtoja iholle, joka ei kestä normaalien voiteiden aineita. Voiteet kuten Natusanin kamomillavoide (josta minulla tosin ei ole kokemusta) saattavat vain entisestään ärsyttää herkkää ihoa, koska ne eivät ole tarkoitettu yliherkälle iholle.

Oletko käynyt asian tiimoilta ihotautilääkärillä tai kosmetologilla? Jos ihosi ärsyyntyy helposti ja läiskät jopa turpoavat, eikö olisi aika lähteä ammattilaisen puheille asiasta? Jos minulla olisi kaltaisesi ongelma, haluaisin ehdottomasti selvittää syyn ihoni käyttäytymiseen. Kosmetologilta löytyy avut erittäin kuivan ihon hoitoon ja ihotautilääkäri taas voi selvittää onko ihosi käyttäytymiseen jokin muukin syy kuin vaan geneettinen tekijä.
Miten meikkaisit miehen, joka on maskuliininen esim. viikset, parta tai kalju? Mitä tekisit "pöllömäisille" kulmakarvoille? Entä sitten, kun alkaa iho veltostua esim. poskista, ala- tai yläluomet? Miten vanhemman saisi näyttämään vähän nuoremmalta? Mikä olisi hyvä keinorusketus-joku aine? Näyttääkö vanha hyvältä vain anorektisen laihalta?
- Toivo

Niin sanottu maskuliinisen miehen meikki on itse asiassa hyvin helppo. "Vähemmän on enemmän" -periaate pätee parhaiten tässä tilanteessa, koska maskuliinisen miehen meikin tulisi olla mahdollisimman huomaamaton. Suosittelisin käyttämään melko ohuelti peittävää nestemäistä meikkivoidetta. Voide levitetään meikkisienellä kevyehköksi kerrokseksi ja viimeistellään painelemalla päälle kevyesti ohut kerros irtopuuteria, joka kiinnittää voiteen iholle ja poistaa kiillon. Usein esimerkiksi kuvaustilanteissa miehille painellaan vain ohut kerros meikkipuuteria iholle, joka peittää enimmät ihovirheet ja tasoittaa hieman ihoa. Jos meikattavalla henkilöllä on tummat silmänaluset tai ihovirheitä, jotka halutaan peittää, voidaan ihovirheet peittää peitevärillä ennen meikkivoiteen levitystä. Peitevärejä löytyy kosmetiikka-alan liikkeistä sekä kiinteinä että nestemäisinä.

Meikkivoidetta ja varsinkin puuteria levitettäessä täytyy olla hyvin varovainen, ettei viiksiin ja partaan tartu meikkiä. Meikkivoide ja puuteri värjäävät naaman karvoituksen harmaaksi ja meikattava näyttää entistä vanhemmalta. Miehelle, jolla on voimakas parrankasvu, vältetään muutenkin levittämästä meikkiä sängenkään alueelle. Meikki saattaa sängen alueella näyttää rakeiselta ja väri epänormaalilta.

Kalju taas ei yleensä aiheuta suurempia toimenpiteitä, koska sitä ei tarvitse meikata. Huomiota täytyy kuitenkin kiinnittää entistä enemmän meikkivoiteen väriin. Värin kuuluisi olla täysin sama kuin ihonvärin. Saattaa nimittäin näyttää hieman hassulle, jos kasvojen väri poikkeaa paljon päälaen väristä.

"Pöllömäisistä" kulmakarvoista taas voisin kysyä vastakysymyksen: Miten sinä itse viihdyt niissä? Jos mies on hyvin maskuliinisen näköinen ja haluaa myös näyttää siltä, nypityt kulmakarvat muuttavat ilmeen hyvin helposti liian feminiiniseksi. Riippuen tietysti kuinka paljon kulmia nyppii. Jos haluat säilyttää kulmiesi ilmeen, mutta haluaisit kuitenkin tehdä kulmille jotakin, voit nyppiä vain hajakarvat pois. Toisaalta kulmakarvoja "keventämällä" saa ilmettäkin kevenemään ja jopa nuorenemaan. Kun aloitat nyppimisen alapuolelta ja näin "nostat" kulmakarvojasi, näyttää kuin ilmeesi piristyisi ja yläluomesi eivät olisikaan alempana. Varo kuitenkin, ettet nypi kulmia liian korkealle, jolloin ilmeesi näyttää siltä kuin olisit pahoin pelästynyt.

Vanhemmalla iällä miehen kulmakarvat alkavat myös paksunemaan ja pitenemään, jolloin kulmakarvoja voi esimerkiksi trimmata hieman lyhyemmäksi tai poistaa pisimpiä kulmakarvoja sitä mukaan kun ne alkavat häiritä. Nypityt kulmakarvat pysyvät aina hieman ohuempina.

Iän myötä veltostuneisiin poskiin voi tietysti kokeilla (plastiikkakirurgian lisäksi... *vitsi*) käyttää poskien ja leuan alueelle hieman varjostuksia ja korostuksia muuttaaksesi kasvojen muotoa. Tämä toimenpide tosin ei toimi kuin esimerkiksi hämärissä olosuhteissa tai kuvaustilanteessa. Aurinkoisessa ulkoilmassa varjostukset ovat yleensä hyvin selkeästi näkyvissä ja iho saattaa näyttää jopa varjostusten kohdalta likaiselta. Varjostuksista ja korostuksista löydät lisää tietoa ”meikkaus” -osiosta. Ylä- ja alaluomiin taas ei peitevärien lisäksi ole paljon tehtävissä, koska meikki ei pysty ”nostamaan” ihoa sen ylemmäksi ja miehelle eivät luomivärit oikein sovellu. Suosittelisin vain peittämään tummuuden silmänalusissa, joka jo sinällään piristää ilmettä.

Vanhemman ihmisen ulkonäkö nuorentuu helposti jo pelkästään vaatevalinnoilla, tukkatyylillä ja asenteella. Et välttämättä tarvitse ollenkaan meikkiä tullaksesi nuorekkaaksi. Nuorekkuus on usein myös sisäistä ja pelkästään katsantokannallasi asioihin saatat saada paljon aikaan. Tietysti pitää myös olla tietoinen mitkä ovat hyvän maun rajat tällaisissa asioissa. Viisikymppinen mies hiphop- tai ”kahina”-housuissa on mielestäni jo hieman liikaa. ;-D

Keinorusketusaineet tai itseruskettavat voiteet ovat melko riskialttiita tuotteita kokemukseni mukaan. Vain harvoin olen nähnyt tasaista ja todella aidon näköistä tulosta saatavan aikaan itseruskettavilla voiteilla. Kaikkein parhaan tuloksen saa mielestäni hankkimalla aidon rusketuksen joko aurinkoa ottamalla tai käymällä solariumissa. Tietysti UV-säteiden liiallinen vaikutus on aina haitallista, mutta, jos muistat ottaa aurinkoa kohtuudella kunnollisten aurinkorasvojen kera etkä innostu liikaa itseäsi kärventämään solariumissa, on rusketus monin verroin paremman näköinen kuin tekorusketus. Ongelma monilla suomalaisilla tosin on, että vaikka kuinka kärventäisi itseään, ei iholle ilmesty kuin rankka punotus. Tällaisissa tapauksissa itseruskettavista voiteista on enemmän hyötyä. Täytyy tietysti muistaa, että tiede kehittää jatkuvasti uutta ihonhoidonkin alueella. Tiedä vaikka joku päivä saisimme tasaisen rusketuksen rusketuspillereillä. Australiassa muistaakseni on kehitteillä jotain tämän suuntaista. ;-D Ehkäpä tähän aiheeseen täytyy paneutua hieman tarkemmin.

Kysymyksesi hyvältä näyttämisestä mietityttää minua hieman. Tarkoitatko siis, että epäilet näyttääkö vanha hyvältä ainoastaan anorektisen laihana? Ja mikä on vanha? 30v? 40v? 50v? 60v? Ensinnäkin kauneus on aina katsojan silmässä, muista se. Yhden mielestä laiha "kukkakeppi" on kaunis kun taas toisen mielestä roteva ja lihaksikas mies on kaikki mitä toisesta voi ikinä ulkonäöllisesti toivoa. Kolmannen mielestä taas miehellä pitää ehdottomasti olla kunnolla lihaa luidensa päällä. Jos minun henkilökohtaista mielipidettäni kysyt niin vanhempikin mies voi olla todella hyvän näköinen, jos hän pitää itsestään hyvää huolta; kroppa kunnossa ja ulkonäkö siisti ja tyylikäs. Karismakin usein auttaa asiaa varsin paljon. Nuorilla kuitenkaan ei ole kaikkea mitä vanhemmilla miehillä on; elämänkokemusta. Esimerkiksi vakavammat ihmissuhteet eivät synny pelkästään ulkonäön kautta. Korvien välissä sijaitsee usein paljon tärkeämpiä ja kauniimpia asioita kuin mitä fyysinen ulkonäkö voi koskaan antaa.Moicca! Kuuleppas, mä olen tanssija, ja nyt on sellanen ongelma, ettei mistään löydy hikoilua kestävää ripsiliimaa.. Oon kolunnu kaikki alan liikkeet, mutkun ei löydy..
- Joonatan

Huolet pois! Tähänkin pulmaan löytyy vastaus. Tekoripsiliima nimeltään Duo. En ole yksin mielipiteeni kanssa kun sanon, että Duo on kestävin ja paras tekoripsiliima markkinoilla tällä hetkellä. Monet muutkin tuntemani maskeeraajat käyttävät kyseistä liimaa. Duon kanssa on helppo työskennellä, koska se ei liimaudu heti kiinni luomeen vaan antaa hieman työskentelyaikaa ripsen sijoittamisessa ja pysyy hyvin kosteissakin oloissa kun irtoripset liimaa huolellisesti. Duoa myy muiden muassa Kuokkasen peruukkiliike Itäisellä teatterikujalla Helsingissä (Kansallisteatterin oikeanpuoleinen kuja).

Jos taas käytät yksittäisiä irtoripsiä ja haluat ripsien pysyvän useamman vuorokauden, suosittelen ostamaan kestoliimaa, joka on tarkoitettu nimenomaan pitämään useita vuorokausia. Koskaan taas en suosittelisi käyttämään irtoripsipaketeissa mukana tulevaa liimaa. Suunnilleen sama asia kuin yrittäisi liimailla paperiliimalla ripsiä kiinni.Helou Camille.

Kerropas tietämättömälle mitä kynsien kanssa kannattais tehdä, kun ne on vallan ohuet ja repeilee helposti. Haluaisin saada kestävät ja hieman normaalia pidemmät kynnet. Kuinka siis toimin? Olisiko väritön ja himmeä kynsilakka aine minulle?
- Hinttisussu

Kestävät, siistit ja pidemmät kynnet saat parhaiten aikaan kynnenkovettajalla. Tavallinen kynsilakkahan suojaa kynsiä, mutta voisin kuvitella kysymyksesi perusteella, että et halua esimerkiksi söpön punaisia kynsiä keräämään "ihastuneita" katseita julkisilla paikoilla. Älä huoli, en minäkään.

Kynnenkovettajaa sen sijaan olen kokeillut muutamaan otteeseen kun kynteni ovat olleet huonossa kunnossa. Kynnenkovettaja on väritöntä ja muutenkin huomaamattomampaa kuin kynsilakka. Tarkkasilmäinen ihminen tosin huomaa sileän ja kiiltävän pinnan, jonka kovettaja tekee kynsiisi. Jos taas haluat käyttää myös tavallista kynsilakkaa, kynnenkovettaja toimii hyvin pohjustuslakkana, jolloin lakkauksesta tulee tasaisempi. Kynnenkovettaja sisältää yleensä myös hoitavia öljyjä, jotka parantavat kynsien kuntoa. Kovettajaa löytää kosmetiikka-alan liikkeistä, joten rohkeasti vain hyllyjä penkomaan.

Kynsien kuntoon voit vaikuttaa myös muilla tavoilla, kuten seuraamalla ruokavaliotasi ja varmistamalla riittävän kalsiumin ja E-vitamiinin saannin. Monessa tilanteessa kynsien kunto olisi aivan toinen jo alunperinkin, jos näihin asioihin kiinnitettäisiin enemmän huomiota.Dear Camille - kiitos vinkeistäsi! Minun kysymykseni on seuraava: miten pääsen helpoiten eroon ihokarvoistani? Nykyään minun on ajettava karvani kerran viikossa manuaalisesti partakoneella ja siinä on noin tunnin urakka.
- ShavedGay

Rakas posliinipeppu. Täytyy nostaa hattua sinulle, koska oma kärsivällisyyteni ei millään riittäisi joka viikko tunnin kestävään karvojenpoistoon. Varsinkaan, jos minun täytyisi käyttää siihen manuaalista parranajokonetta ts. höylää (tai konetta, jolloin sänki olisi aivan hirveä). Asian kokeilleena tiedän, että tuntoherkkyys intiimeissä paikoissa on hieman toista kuin esimerkiksi kasvojen herkkyys partaa ajaessa.


Paras apu lienee tällaisissa tilanteissa kuitenkin Veet -niminen karvojenpoistoaine. Kyseistä ainetta saa kaupoista vaahtona ja erilaisina voiteina. Tässä, kuten monessa muussakin ihonhoitoasiassa, on jälleen otettava huomioon mihin tarkoitukseen tarvitset kyseistä tuotetta ja kuinka herkkä oma ihosi on. Osa Veeteistä on hajustettuja, toiset hajustamattomia, toiset hellävaraisempia intiimimpiin kehon alueisiin ja niin edelleen. Osa tuntemistani ihmisistä taas sanoo, ettei kyseisestä aineesta ole ollut heille mitään hyötyä. Minulle siitä taas on ollut. Kannattaa siis kokeilla ja todeta itse.

Jos haluat saada itsellesi säihkysääret, joilla häikäiset miehiä roppakaupalla kävellessäsi pitkin aurinkorantoja pikku uimahousuissasi, suosittelen käyttämään vaahtomaista Veetiä. Se on huomattavasti paljon helpompaa levittää isommalle alueelle kuin voide. Jos taas haluat saada soman pikku ”kolmion” itsellesi tai kulkea kokonaan ilman liikennemerkkejä strategisissa paikoissa, käytä voidemaista Veetiä. Muista kuitenkin lukea ja noudattaa käyttöohjetta ennen kun alat pursottamaan puolen purkkia Veetiä haaroihisi. Se on tarkka paikka. ;oD Posliini kunniaan!APUA!! Tai no, ei täs nyt henki oo kysees, mut kuitenki tarttisin pikkusen neuvoa. Mitenköhän mahtaisin saada finnit pois tuosta rintalastan seutuvilta? Oiskos sulla antaa vinkkiä...? :)


-Julle

Rakkahin Camille! Löytyisköhän sulta asiantuntemusta myös kasvojen alapuolisten ruumiinosien kauneudenhoitoon? ;) Ongelmana mulla on yläselkä ja rintakehä, joissa on finnejä melko runsaasti. =( En kehtaa pitää edes homopojan normaalia kesäasustetta, hihatonta H&M-paitaa... Naamastani finnit on haihtuneet jo pois, mutta yläkropassa ne vaan pysyy. Auttaisko asiaan sama resepti kuin kasvoihin, eli kuorintaa ja body lotionia yms.?
- Jani

Nämä kaksi kysymystä ovatkin niin lähellä toisiaan, että voin vastata niihin yhdellä kertaa. ;)

Finnien ilmestymiseen iholle voi olla monia eri syitä. Muuan muassa hormonitasapaino, vääränlainen ruokavalio (liiallinen rasvojen, mausteiden ja alkoholin käyttö) ja allergiat vaikuttavat ihon terveyteen ja hyvinvointiin ratkaisevalla tavalla. Tavallisen ihonhoidon lisäksi pelkästään kiinnittämällä huomiota ruokavalioosi saatat saada ihosi voimaan paremmin.

Finnit muualla kuin kasvojen alueella saattavat olla hankalampi asia, koska ne eivät aina johdu vain tavallisesti ylirasvoittuneesta ihosta, jota voitaisiin normaalilla päivittäisellä ihonhoidolla hoitaa.


Kyse voi olla aknesta, jolloin suosittelen ennemmin kääntymään ihotautilääkärin puoleen kuin kotikonstien yrittämistä. Akne eli finnitauti on talirauhastiehyen sairaus, jossa ihohuokosiin kerääntyy talitulppia ja niistä kehittyy märkänäppylöitä. Voimakkaaseen akneen ihotautilääkäri voi määrätä antibioottikuurin voiteena tai tabletteina. Ääritilanteissa ihotautilääkäri voi määrätä Roaccutan-nimistä lääkettä. Roaccutan on A-vitamiinijohdannainen, joka auttaa parantamaan vaikean aknen, mutta sen käyttöä ei juuri suositella, koska se rasittaa maksaa erittäin paljon.

Riippuen siitä kuinka paljon finnejä on, voidaan päätellä miten finnejä kannattaisi hoitaa. Jos siis finnejä on paljon ja häiritsevissä määrin, kannattaa kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Jos finnejä on vain vähän, normaalin puhdistuksen ja hoidon pitäisi auttaa. Itse olen kovin mieltynyt Aloe Verasta valmistettuun geeliin, jolla saa varsin hyvin näppylät paranemaan iholta. Kuorintaa taas en suosittele käytettävän tulehtuneelle iholle ollenkaan. Kuorintavoiteet eivät yleensä muutenkaan ole tarkoitettu muihin kehon osiin kuin kasvoille.Hei Caikkitietävä-Camille! Kerro minulle joku uusi aistikas tuoksu jolla voin hurmata _miehen_? ... olen kokeillut jo kaikki läpi; Mennenit ja Axet, mikään ei auta. *nyyh*
- Frecku

Rakas Frecku. Sinun, jos kenen, pitäisi jo tietää, ettei miehiä kuitenkaan todellisuudessa hurmata tuoksuilla. Tietysti kukaan ei ole kiinnostunut miehestä, joka haisee kuin ei olisi käynyt suihkussa vuoteen, mutta vaikka tuoksuisit mille ”Sharonin liljalle” on se vain pieni bonus tässä ikuisessa rakkauden (tai seksin... ihan miten vaan) valloituspelissä. Kokonaisuus on tärkein asia. En tosin ihmettele miksei miesten hurmaus onnistu, jos olet edes harkinnut kokeilla Menneniä tai Axea!

Ensimmäinen askel kunnon tuoksun hankinnassa on, että unohdat kokonaan halpahallituotteet. Sieltä ei koskaan löydä kunnollista tuoksua. Niin valitettavaa kuin se onkin, kunnollisesta tuoksusta joutuu maksamaan hieman korkeampaa hintaa.


Toinen asia, joka on otettava huomioon, on millaisen miehen olet ajatellut hurmata. Tuoksuja on olemassa monenlaisia, jokainen on omalla tavallaan yksilöllinen ja vetoaa eri tavalla eri ihmisiin. Otetaanpa esimerkki. Jos mies, johon olet iskenyt silmäsi, pitää miehisistä miehistä, paras vaihtoehto on hieman myskinen tuoksu. Jos taas miehesi on kiinnostunut enemmän feminiinisistä miehistä, hieman makeampi ja herkempi tuoksu on oikea vaihtoehto (hieman yksinkertaistaakseni asiaa).

Sanoisin kuitenkin, että sinun oman nenäsi kuuluisi tehdä lopullinen valinta minkä tuoksun ostat. Sinun täytyy tuntea olosi hyväksi kun käytät kyseistä tuoksua ja se on kuitenkin omalla tavallaan kuva sinusta; mistä sinä pidät.

Tämä asia on sangen kiinnostava ja vaatii ehdottomasti lähempää ja tarkempaa tutkiskelua. Olet antanut minulle hyvän idean ja saattaa olla, että, rakkaat lukijani, saatte asiasta enemmänkin opastusta minulta. ;) Sitä te kyllä totta puhuen tarvitsettekin. ;DKiitokset hyvistä vinkeistä! Nyt mäkin uskaltaudun meikkausta kokeilemaan... Ihonhoito on ollut tapanani jo koko murrosiän, mutta en ole oikein aina viitsinyt tehdä sitä pitkän kaavan mukaan, mikä on tietty huono asia. Kysymys: Pitäisikö sun mielestä kunnon ihonhoito suorittaa aamuin illoin vai riittääkö esim. iltaisin pelkkä puhdistus? Toinen kysymys: Onko Helsingissä jotain gay-ystävällistä kosmetiikkaliikettä, josta kehtais mennä meikkiä kyselemään? Kiitti jo etukäteen!
- YoungBoy

Olen todella iloinen, että näistä sivuista on ollut sinulle hyötyä ja että olen voinut antaa sinulle rohkeutta kokeilla meikkausta. Parempaa palkintoa ei voisi toivoakaan. =) Hienoa!

Vastatakseni ensimmäiseen kysymykseesi minun täytyy hieman selittää ihonhoidon tarkoitusta. Ihoa rasittavat päivittäin monet tekijät. UV-säteily, tuuli, ilmassa olevat epäpuhtaudet ja pakkanen ovat vain pieni osa siitä kaikesta, joka hyökkää päivittäin ihosi hyvinvointia vastaan. Kun lähdet aamulla ulos ovesta kohti päivän askareita on erittäin tärkeää, että sinulla on suoja tätä kaikkea vastaan. Tähän asiaan pätee siis sama logiikka kuin kaikkeen muuhunkin ennaltaehkäisevään hoitoon. Suoja on siis tärkein päivällä, koska ihoon kohdistuva rasitus on silloin voimakkaimmillaan. Yöksi taas yleensä riittää, että puhdistat ihosi huolella ja, jos haluat tai iho tuntuu kuivalta puhdistuksen jälkeen, voit käyttää ihoa rahoittavaa Aloe Vera –geeliä ihollesi (joka myös nopeuttaa finnien paranemista) tai vastaavasti yövoidetta tasapainottamaan ihon kosteustasapainoa yöksi. Varsinaista muuta suojaa ei silloin tarvita.

Helsingissä ei varsinaisesti ole mitään sellaista liikettä, joka markkinoisi tuotteita suoraan homoille tai markkinoisi itseään homoystävällisenä. (Ainakaan minun tietojeni mukaan. Jos olen väärässä tässä, niin kertokaa minulle heti.) Mutta. Suurimmassa osassa Helsingin keskustan kosmetiikan alan liikkeistä, joissa olen käynyt meikkiostoksilla osataan kyllä palvella siinä miehiä kuin naisiakin. Varsinkin Helsingissä ollaan jo hiljalleen tottumassa siihen, että ripsivärien eri koostumukset ja huulikiillon laadukkuus kiinnostavat monta kertaa myös miehiä. ;D Joten rohkeasti vain liikkeisiin katselemaan, kokeilemaan ja kyselemään. Kaikki on kiinni omasta asenteestasi. Jos menet paikalle itsevarmana ja kysyt suoraan myyjältä kuten asia olisi täysin sinun arkipäivääsi, kertoo hän sinulle mukisematta sen mitä haluat tietää. Kehtaamisesta ei siis ole kysymys todellakaan. Pää pystyyn! Asiassa ei ole mitään hävettävää!Kerropas kuinka parhaiten saa bileillan jälkeiset tummat silmänalukset/silmäpussit häivytettyä, jotta voi ihmismäisen näköisenä vääntäytyä duuniin seuraavana päivänä?
- Panda

Ongelmasi on varsin tuttu allekirjoittaneellekin ja bileillat ovatkin pahimpia koetuksia silmänalusille. Monesti silmänaluset ovat tummentumisen lisäksi myös hieman turvonneet eikä siihen tosiaankaan auta kylmät lusikat. Turvotukseen parhaan avun olen huomannut saatavan käymällä läpi ihonhoidon perusvaiheet (ks. Ihonhoito). Puhdistamalla ja kosteuttamalla ihon saat jo usein suurimman turvotuksen häipymään. Pahemmissa tapauksissa voit kokeilla silmänympärysgeeliä, joita löytyy nykyään melkein jokaiselta kosmetiikkalinjalta. Tummat silmänaluset taas häivytetään meikillä. Silmänalusten tummiin kohtiin levitetään ensin ohut kerros peiteväriä, jotta tummentuneisuus saadaan peitettyä. Sen jälkeen sekä silmänalusiin että muihin kasvojen alueisiin levitetään ohut kerros meikkivoidetta ja päälle irtopuuteri. (ks. tarkemmat ohjeet meikkausosiosta) Tällä tavalla voit olla varma, että kukaan ei huomaa mitään, että olet käynytkään baarissa edellisenä iltana ryyppäämässä ja bilettämässä. Paitsi tietysti, jos kuljet osastollasi huutaen ”Oi tätä kärsimystä, älkää vain puhuko minulle mitään...” tai vastaat jokaiseen kysymykseen ”Häh? Anteeksi en nyt oikein ymmärtänyt. Aivoni ovat hieman tahmassa.” ;D

Minulta on myös kysytty, kuinka saada pysyvät tummat silmänaluset kokonaan pois. Tähän minun on pakko vastata, rakkaat kullannuppuni, että jos tietäisin yksinkertaisen keinon, olisin rikkaampi kuin yksikään suomalainen. Toisilla tummat silmänaluset ovat seurausta vähäisestä unesta tai muusta sellaisesta. Tällaisissa tapauksissa sanoisin, että noudata normaalia unirytmiä ja elä terveellisesti niin tummuus häviää. Toisilla taas on jo syntyjään niin ohut iho silmien ympärillä, että ohuet verisuonet näkyvät aina läpi tehden ilmeen väsyneeksi ja vaikka kuinka nukkuisi ja eläisi terveellisesti niitä ei saa pois. Tällöin asia täytyy vain hyväksyä ja jos haluaa, voi opetella meikkaamaan ne aina tarvittaessa pois näkyvistä. Näiltä sivuilta siihen löytyy nyt tarkat ohjeet. ;) Ellet sitten halua kääntyä plastiikkakirurgian puoleen, mutta en tosiaan suosittelisi sitä ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!