Kauneudenhoito

  • Teema
  • Camillen ihonhoitovinkit
  • Mikko Kivinen

Rakkaat lukijani... Kaikissa kokonaisuuksissa on aina oma tietty osuutensa, joka ei yksinkertaisesti sovi mihinkään osaan selkeitä kokonaisuuksia ja niin on tälläkin kertaa. Tämä osasto on siis omistettu kaikenmaailman näpertelylle, jota kauneus vaatii, mutta jota ei voida sovittaa mihinkään eriteltyyn ryhmään. Joten tämä sivu olkoon nimeltään yksinkertaisen herttaisesti kauneudenhoito.

Tässä osastossa siis kerron kaikesta ihonhoidon ja meikkauksen väliin jäävistä asioista.

Kulmien muotoilu

Kulmakarvat ovat kasvojen ilmeikkäin osa. Mielialat ja eleet tuodaankin varsin usein esiin kulmakarvoilla. Sen vuoksi onkin tärkeää, että kulmakarvoihin kiinnitetään huomiota kauneudenhoidossa ja ne ovat hyvin muotoillut ja siistityt.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Harvoilla on luonnostaan kauniit ja hyvänmuotoiset kulmat, mutta pihdeillä niitä voidaan nyppiä ja näin muotoilla niistä ylimääräiset pois. Kulmakarvat ovat miehilläkin varsin tärkeä osa-alue hoitaa, jos halutaan pitää huolta ulkonäöstä. Kulmakarvat rönsyilevät ja kasvavat pahimmillaan luomien päälle ja toinen toisiinsa "kiinni". Tällaisissa tapauksissa ihminen saattaa muuttua hyvinkin epäsiistin näköiseksi. Toisiinsa kiinni kasvaneita kulmakarvoja kutsutaan englanniksi nimellä unibrow ja tämä ei ole kovin mairitteleva nimitys.

Mielestäni tämä ainakin on sellainen asia, johon jokaisen pitäisi kiinnittää huomiota. Kulmia ei tarvitse miehillä nyppiä naiselliseen muotoon vaan poistaa turha rönsyily. Yleensä kulmakarvat luonnollisen mallisina - siistittyinä ja hajakarvat poistettuina - ovat jokaiselle parhaat ja sopivat. Nyppiminen ei tietysti ole kaikkein mielekkäin toimenpide, mutta tulos on kyllä sen arvoinen.

Kulmien nyppimiseen ei tarvitse kuin hyvät pihdit, joilla saa hyvin otteen karvasta. On olemassa muutamanlaisia pihtejä, joista voi valita. Tavalliset manuaaliset pihdit ovat metalliset ja niissä olevien tartuntapintojen leveydet vaihtelevat. Se, minkä levyinen tartuntapinnan kuuluu olla, on paljon makuasia. Itse käytän kahdenlaisia pihtejä. Toisissa on hieman alle puolen sentin tartuntapinta ja toisissa on vain parin millin tartuntapinta. Leveämpiä pihtejä käytetään kun halutaan ottaa useampia karvoja kerralla ja kapeampia taas tarkempaan työskentelyyn. Olen huomannut tosin, että jos nyppii toiselta kulmakarvoja, leveät pihdit ovat helpommat käyttää myös tarkemmassa työskentelyssä. Automaattipihdeissä on yleensä leveät tartuntapinnat ja pihtien oma mekanismi hoitaa kulmakarvojen varsinaisen nyppimisenkin, mikä helpottaa monesti nypintää kun ei tarvitse itse vedellä karvoja.

Yleensä kasvonpuolikkaat ovat erilaiset ja sama toistuu kulmakarvoissa. Kulmat poikkeavat toisistaan korkeuden, tuuheuden ja pituuden osilta joskus aika paljonkin. Tarkoitus on kuitenkin saada kulmat mahdollisimman samannäköisiksi. Kulmakarvat kannattaa puuteroida kevyesti ennen nyppimistä, niin havaitset paremmin mitä pitää nyppiä.

Jos haluat muotoilla kulmakarvojasi hieman enemmän, tee se sen mukaan minkä muotoiset kasvosi ovat:  • Pyöreät kasvot: Muotoile kulmista kulmikkaat ns. lokin siivet

  • Neliskulmaiset kasvot: Muotoile kulmista pyöreähköt, jotta kulmikkuus tasapainottuisi

  • Päärynän muotoiset kasvot: Muotoile kulmat sivuilta pitkähköiksi, jotta otsan alue näyttäisi leveämmältä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!