Elämä Kruppin suvun viimeisen jäsenen, Arndtin, aviovaimona

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006

Terästehtaistaan tunnetun Kruppin suvun viimeinen jäsen, Arndt von Bohlen und Halbach on jälleen noussut otsikoihin, vaikka hän on ollut kuolleena jo yli 25 vuotta. Vuosi sitten Ylen Areenassa nähtiin dokumentti Kruppin suvun vaikeista vaiheista. Vaikea oli myös viimeisen perijän, Arndtin tilanne. Hän solmi 1969 peiteavioliiton, vaikka oli homo.Nyt 79-vuotias leski Henriette von Bohlen und Halbach on lausunut jotain avioliitosta.

Henriette meni naimisiin Arndtin kanssa 1. helmikuuta 1969. Welt am Sonntag -lehdessä hän kertoo loisteliaasta elämästään ja avioliitostaan homomiehen rinnalla. "Meillä oli kumppanuusliitto", sanoo Henriette. "Arndt ei ollut mustasukkainen. Sain tehdä, mitä halusin. Meillä oli tilaa. Oli taloja Marokossa, Münchenissä ja Palm Beachillä. Varsinainen koti oli Blühnbachissa.". Leski kertoo tätä Marrakeshin talossaan wodkan ja rosén innoittamana.

Henriette, joka on Prinzen von Auerspergin tytär, kertoo, että hän tiesi Arndtin homoudesta jo paljon ennen häitä. Jo kosinnan yhteydessä Arndt teki selväksi, että he voisivat olla kaksi itsenäistä ihmistä, jotka välillä viihtyvät myös saman katon alla. Henriettelle se oli tilaisuus. Aviollisista velvoitteista hän luopui, mutta sai samalla luksus-elämän. Arndtin vuosipalkkio, kaksi miljoonaa Saksan markkaa, oli iso summa. Arndtia viehätti vaimonsa aatelinen sukujuuri. Arndtilla oli jonkin verran kuningasfantasioita ja hän yksinään ollessaan pukeutui kunniamerkkeihinsä.

Arndt kuoli 49-vuotiaana suusyöpään. Se oli seurausta liiallisista kauneusoperaatioista. Henriette ei kadu avioliittoaan homon kanssa. Hän kertoo tuntevansa joitakin avioliittoja, joissa mies on homo tai bi, ja ne eivät ole mitenkään huonoja liittoja.

(queer.de)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.welt.de/print/wams/vermischtes/article108481788/

Kruppin suvun vaiheista ranneliikkeessä viime vuodelta

http://ranneliike.net/teema/arndt-krupp-terasdynastian-loppu?cid=45&aid=6035

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!