Hollywoodin rattopoika: He ovat kaikki jo kuolleet, nyt kerron totuuden

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006
  • 7

Ystävänpäivänä parin viikon päästä ilmestyy kirja "Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars". Tekijä on 88-vuotias Scotty Bowers. Hän saapui Hollywoodiin toisen maailmansodan jälkeen 1946, kun hän vapautui laivaston palveluksesta. Hän oli nuori, karismaattinen ja erityisen kaunis mies, ikää 23 vuotta. Monet kuuluisuudet, tähdet ja tähtöset, panivat hänet merkille huoltoasemalla käydessään. Huoltoasema oli Paramount Pictures -studioiden lähellä. Kaikki alkoi siitä, kun näyttelijä Walter Pidgeon tuli täyttämään tankkia ja tarjosi 20 dollarin setelin, jos saa yksityisiä extra-palveluita. Nopeasti sana levisi.

Scotty oli omasta ajastaan edellä, mitä tulee sodanjälkeisen ajan näennäismoraaliin ja hänen käsityksiinsä sukupuolesta ja seksuaalisuudesta. Hän sai kutsuja yövieraaksi sekä miehiltä että naisilta. Bensa-asema oli hyvä paikka tehdä tuttavuutta. Full service - täyden palvelun paikka. Siellä tapaaminen oli turvallisempaa kuin gaybaareissa, joita ratsattiin usein. Muutenkin hän selvisi ilman pidätyksiä, koska hänellä ei ollut mitään muistikirjaa, vaan nimet olivat vain mielessä. Hän työskenteli bensa-asemalla vuoteen 1950, ja siirtyi sitten tähän omaan bisnekseen. Väillä hän oli baarissa töissä ja teki kätevänä miehenä erilaisia yleismiehen töitä.

"'Go-to-Guy' tuli käsitteeksi paremmissa julkkispiireissä, kun haluttiin hyvä seksipartneri. Lista on pitkä: Edith Piaf, Spencer Tracy, Vivien Leigh, Cary Grant tai virastaan luopunut kuningas Edward VIII., Tennessee Williams, Charles Laughton, Katharine Hepburn, Rita Hayworth, Errol Flynn, Noël Coward, Mae West, James Dean, Rock Hudson ja FBI-pomo J. Edgar Hoover.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirja kertoo myös homoliikkeen alun ja vapautumisen, siis ajan ennen aidsia. Bowers kertoo, että hän on tähän saakka vaiennut kokemuksistaan, mutta nyt on aika kertoa, kun viimeinenkin vanha asiakas on kuollut. Totuuden kertominen ei vahingoita enää ketään heistä. Hän kuulemma auttoi Kinseytä tämän kuuluisassa tutkimuksessaan. Hän sai Kinseyn uskomaan, että myös naiset ovat halukkaita sekaseikkailuihin. Bowers oikeastaan oli hetero, mutta sellaisena monipuolinen. Aidsin tulo lopetti rattopojan hommat.

Scotty Bowers kuulemma toimii yhä baarinpitäjänä Hollywoodissa. Hän elelee vaimonsa kanssa, ja liitto on kestänyt 27 vuotta.

7 kommenttia

Vai oli Scotty "erityisen kaunis mies" - mutta oliko hän yhtään komea, kuten miehet? Vai oliko tuolla silloin komeita naisia ja kauniita miehiä?

Tältä hän näytti tuolloin, tuo ilmeisesti ei homo, eikä hetero, vaan jotain ihan muuta:

http://2.bp.blogspot.com/-o-FtL6-EvH4/TyjLFUWuO-I/AAAAAAAAJf4/3D9HEuGCegQ/s320/SCOTTY-BOWERS-1944.jpg

Jo kuolleitten kanssa voi siis sanoa jälkikäteen olleensa "sillai", ihan vapaasti, sen enempiä todistelematta. Ihan kutkuttavaa tietää.

Kommenttia muokattu: 02.02.2012 klo 19:26
  • 2 / 7
  • Gracie
  • 9.3.2012, 20.42
Komea, kuten miehet?? Yleensä sana komea yhdistetään mieheen ja kaunis naiseen, mutta ei sen niin tarvitse mennä. Varsinkin homopiireissä "kaunis poika" on ihan tunnettu sanapari, jota käyttävät myös (hetero)naiset, ja näyttävää naista (ei välttämättä klassisen kaunista) sanotaan ainakin Etelä-Pohjanmaan murteessa komiaksi. Onko muka olemassa jotkin säännöt millaisia substantiiveja mihinkin adjektiiveihin saa liittää? Edes kielenhuoltajat ja äidinkielen opet eivät nykyisin usko tällaisiin sääntöihin.

En muuten kehottaisi lukemaan kenenkään elämäkertaa absoluuttisena totuutena. Toki jonkin asian voi väittää tapahtuneen, mutta sen toteamiseen, kävikö niin todella, tarvitaan muitakin lähteitä kuin jonkun oma väite. Esim. tapauksissa, joissa toinen paikalla ollut on kuollut, totuus tuskin koskaan selviää. Tässä tapauksessa olisin kuitenkin taipuvainen uskomaan, että Bowers on vilpittömästi halunnut kunnioittaa partneriensa/asiakkaidensa yksityisyyttä ja siksi avautuu vasta heidän kuoltuaan.