USA: Vuonna 1967 sodomiatuomio kahdelle naiselle

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006

USAssa tiedetään vain neljä oikeustapausta, joissa kaksi naista on tuomittu keskinäisestä seksuaalisuhteesta. Tänään tulee kuluneeksi 45 vuotta State v. Young et al. -tapauksesta Louisianassa. Korkein oikeus tuomitsi Mary Youngin ja Dawn DeBlancin, kaksi prostituoitua. DeBlanc oli puhelimessa sopinut erään asiakkaan kanssa tapaamisajan motelliin, mutta hän ei aavistanut, että langan toisessa päässä oli poliisi. Poliisi selvitti, että naiset usein antoivat maksusta asiakkailleen show-esityksiä.

Molemmat naiset pidätettiin hotellihuoneessa. Heidät kuvattiin alastomina ja tavarat tutkittiin. Löytyi "sopimattomia" esitteitä. Puolustusasianajaja yritti tehdä todistusmateriaalin kyseenalaiseksi, koska materiaali oli hankittu oikeuskäsityksen vastaisilla tavoilla. Mutta oikeus ei kuunnellut asianajajaa. Young ja DeBlanc tuomittiin ja todistajana oli poliisi. Syy: luonnonvastainen seksuaalinen toiminta. Molemmat tuomittiin 30 kuukaudeksi vankeuteen.

Valitusmenettelyssä Louisianan Korkein oikeus piti tuomion voimassa. Samalla todettiin, että oraaliseksi kuuluu luonnottomaan seksuaalitoimintaan. USAssa ja muissakin maissa oli oltu epävarmoja siitä, onko ylipäätään naisten välinen toiminta rangaistavaa. Georgian Korkein oikeus oli 1939 todennut, että sodomiaa ei ole naisten välisissä suhteissa.

http://www.boxturtlebulletin.com/2012/01/16/40918
http://www.glapn.org/sodomylaws/sensibilities/louisiana.htm

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!