John Geddes Lawrence on kuollut

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006

John Geddes Lawrence syntyi 1943 Beaumontissa Texasissa. Hän varttui Kountzessa ja suoritti siellä High Schoolin. Hän oli neljä vuotta merivoimissa ja sen jälkeen eläkeikään saakkaa teknikkona Kountzen ja Houstonin sairaaloissa. Kaksi vuotta sitten hän jäi eläkkeelle. Viime ajat häntä hoiti hänen läheinen ystävänsä Jose Garcia ja yhteydet olivat kiinteät myös sisaruksiin ja sukuun.

Lawrence v. Texas –prosessin asiakirjoista selviää, että Lawrence ja Tyron Garner pidätettiin Texasissa homokontaktin vuoksi. Poliisi oli 17. syyskuuta 1998 mennyt sisään asuntoon ja nähnyt miehet seksuaalisessa kanssakäymisessä. Texasissa ja 13 muussa osavaltiossa sellainen oli kiellettyä. Molemmat miehet alkoivat oikeustaistelun ja pitivät homokieltoa perustuslain vastaisena. Tueksi tuli Lambda Legal ja oikeuskäsittelyssä edettiin Korkeimpaan oikeuteen, jossa asianajaja Paul Smith Jenner & Block-toimistosta piti puolustuspuheen 26. maaliskuuta 2003. Kolme kuukautta myöhemmin, 26. kesäkuuta 2003 tuli päätös. 14 osavaltiota poisti homoseksuaalisuuden rangaistavuuden lakikirjastaan.

Lambda Legalin puheenjohtaja Kevin Cathcart kuvaili Lawrencea sankariksi. Monikaan ei mielellään lähde oikeustaisteluun tällaisessa asiassa, jossa on kysymys homoseksuaalisesta kontaktista. Lawrence oli valmis oikeustoimiin ja julkisuuteen. Korkein oikeus tunnusti, että rakkaus, seksuaalisuus ja perhe ovat samassa asemassa homojen ja lesbojen elämässä kuin kaikkien muidenkin elämässä.

Toinen mukana ollut, Tyron, kuoli jo 2006. Lawrence kuoli marraskuun 20. päivänä 2011.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lehtiuutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!