Sopraano Susan Chilcott kuollut rintasyöpään 40 vuotiaana

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Yksi Englannin johtavista oopperalaulajista, Susan Chilcott, kuoli rintasyöpään 4.9.2003 vain 40 vuotiaana. Hän kuoli kolme kuukautta Royal Opera House Covent Gardenissa olleen oopperadebyyttinsä jälkeen, tässä esityksessä hän oli niin loistelias, että jopa hänen ohellaan laulanut tenori Plácido Domingo jäi toiseksi.

Edesmenneen sopraanon aviomies David Sigall sanoi Susan Chilcottin olleen hyvin rakastava vaimo ja äiti, "hän ei ollut vain hyvin kaunis nainen, vaan henkilö joka oli rakastettava ja joka rakasti. Hänen elämänsä ja taiteensa sulautuivat toisiinsa huomaamattomasti."

Susan Chilcott otti ensimmäiset laulutuntinsa vain kuusivuotiaana, ja myöhemmin hän esiintyi kaikilla tärkeimmillä oopperanäyttämöillä,
mukaanlukien Englannin Kansallisooppera (English National Opera), Metropolitan Opera ja Opera North. Hänen ensimmäinen ulkomainen
esiintymisensä oli vuonna 1994 kun hän lauloi Théâtre Royal de la Monnaie'ssa Brysselissä. Hänellä diagnosoitiin rintasyöpä kaksi vuotta sitten.

Viime vuonna Susan Chilcott esiintyi Metropolitan Operassa New Yorkissa ensimmäisen kerran, tuolloin hän lauloi Helenan osan Benjamin Brittenin oopperassa A Midsummer Night's Dream.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!