Vantaa saattaa sanoa ei Suomen Kansallisoopperan tukemiselle

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Ensi maanantaina 29.9. Vantaan kaupunginvaltuusto saattaa kaataa jo kertaalleen kaupunginhallituksen hyväksymän Suomen Kansallisoopperan tukipaketin. Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi viime maanantina ehdotuksen äänin 9-5 (vihreät, vasemmistoliitto ja keskusta vastustivat).

Vantaan poliittisia ryhmiä ei ole miellyttänyt, että kaupungin 450 000 euron tuki Suomen Kansallisoopperalle on lähes yhtä paljon kuin kaupungin tuki omalle kulttuuritoimelleen. On myös väitetty että valtio olisi painostanut Vantaata hyväksymään rahoitussuunnitelman, tai muuten Tikkurilassa oleva tiedekeskus Heureka saisi valtiolta vähemmän tukea.

Opetusministeriön ehdotuksen mukaan Helsingin ja Vantaan maksuosuudet nousisivat hieman, Espoon ja Kauniaisten puolestaan laskisivat jonkin verran. Espoo on aikaisemmin irtisanoutunut oopperan rahoittamisesta, mutta miettii nyt Vantaan lailla uuden sopimuksen hyväksymistä.
Pääkaupunkiseudun vuotuisesta 4 085 000 euron tuesta Suomen Kansallisoopperalle Helsingin osuus olisi 67,3%, Espoon 20%, Vantaan 11,3% ja Kauniaisten 1,4%.


Lähde: Helsingin Sanomat 27.9.2003

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!