Pedro Almodóvar ohjaa Mozartin oopperan La Scalassa vuonna 2006?

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Espanjalainen Oscarinkin voittanut elokuvaohjaaja Pedro Almodóvar on aloittanut neuvottelut Milanon La Scalan kanssa Mozartin oopperan Così fan tutte ohjaamisesta vuonna 2006 kun tulee 250 vuotta Mozartin syntymästä. La Scalan musiikillinen johtaja ja kapellimestari Riccarco Muti on sitä mieltä, että Almodóvar on ihanteellinen ohjaamaan kyseisen oopperan.

"Haluaisin todella tehdä Così:n Almodóvarin kanssa juhlistamaan Mozartin merkkivuotta", sanoo Muti, "olemme jo aloittaneet keskustelut. Tarvitsemme suuren kultturipersoonan tähän työhön, henkilön joka tietää miten työskennellä kansainvälisellä tasolla."

Tämä produktio olisi Almodóvarin ensimmäinen oopperan parissa. Pedro Almodóvar aikanaan löysi Antonio Banderasin, teki Penélope Cruzista tähden, ja on ehkäpä Euroopan arvostetuin "art house" elokuvaohjaaja.

Almodóvar seuraa australialaista ohjaajaa Baz Luhrmannia oopperan saralla, Luhrmann ohjasi Puccinin La Bohème:n Broadwaylle tänä vuonna. Luhrmann joka ohjasi Romeo and Juliet, sekä Moulin Rouge -elokuvat, sai haltioituneet arvostelut Puccini-tulkinnastaan, mutta siitä huolimatta esitykset tuottivat huomattavasti tappiota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Almodóvarin edustaja kertoo että Almodóvar on La Scalan ehdotuksesta hyvin kiinnostunut, ongelmana vain on saada tätä kiireisen ohjaajan aikatauluun sopimaan. Mozartin ooppera olisi ideaalinen ohjaajan ensimmäinen ooppera.

(Lähde: Guardian Unlimited)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!