Bryn Terfel juhlistaa uuden Welsh National Opera Housen avaamista

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Bryn Terfel palaa Welsh National Operaan laulamaan, kyseisessä oopperatalossa hän sai ensimmäiset voittonsa laulajana, ja nyt vihdoinkin 60 vuoden jälkeen ooppera saa oman kodin.
Karismaattinen bassobaritoni Bryn Terfel jonka debyytti oli Welsh National Operassa vuonna 1990, osoittaa tukeaan tälle projektille ja esiintyy Wagnerin Lentävässä hollantilaisessa (Der Fliegende Holländer) keväällä 2006, tämä tulee olemaan hänen ensimmäinen esiintymisensä kyseisessä oopperatalossa vuosikymmeneen.

Welsh National Opera saa pysyvän kodin ensi vuonna Cardiff Bay'hyn rakenteilla olevasta Wales Millennium Centrestä. Rakennuksen hinnaksi on arvioita 104 miljoonaa puntaa. Welsh National Opera on vuosia esittänyt oopperaa Cardiffin New theatressa, mutta tässä talossa ei ole riittävän kehittynyttä tekniikkaa oopperan tarkoituksiin. Oopperatalo tulee esittämään kuusi uutta produktiota valmistuvassa uudessa talossa, ja tämän jälkeen ne esitetään Birminghamiin, Bristoliin, Liverpooliin ja Oxfordiin suuntautuvalla kiertueella.

"Olen innoissani että tämä ajatus uudesta oopperatalosta vihdoinkin toteutuu. Welsh National Opera on ollut liian kauan kodittomana, ja tämä uusi rakennus tulee varmasti esittelemään oopperaseurueen kyvyt parhaimmillaan," Terfel toteaa.

(Lähde: Independent 29.9.2003)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!