Suomen Kansallisooppera ja Tallinnan Estonia-teatteri solmivat yhteistyösopimuksen

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Tauno Pylkkäsen ooppera Mare ja hänen poikansa esitetään ensi syksynä konserttiversiona Tallinnassa Estonia-teatterissa ja kevätkaudella 2005 Suomen Kansallisoopperassa. Samalla teos levytetään ensimmäisen kerran kokonaisuudessaan.

Esitys toteutetaan Kansallisoopperan ja Estonia-teatterin yhteistyönä. Kuoro ja orkesteri ovat Estonia-teatterin ja solistit Suomen Kansallisoopperan. Kapellimestarina toimii Hannu Lintu ja solisteina laulavat mm. Raimo Sirkiä, Juha Uusitalo, Esa Ruuttunen, Juha Riihimäki ja Kai Valtonen.

Levy-yhtiö Ondine nauhoittaa esitykset levytystä varten Tallinnassa. Konsertit Estonia-teatterissa ovat 10. ja 11.9.2004 ja Suomen Kansallisoopperassa 2.4.2005.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mare ja hänen poikansa oli Tauno Pylkkäsen (1918-1980) läpimurtoteos. Tauno Pylkkänen oli nimenomaa oopperoihin keskittynyt suomalainen säveltäjä. Aino Kallaksen näytelmään perustuva ooppera sai kantaesityksensä 1945 ja se esitettiin viimeisen kerran marraskuussa 1953. Pylkkäsen runsaasta oopperatuotannosta suosittuja ovat mm. Opri ja Oleksi, radio-ooppera Sudenmorsian sekä hänen viimeiseksi oopperakseen jäänyt Tuntematon sotilas vuodelta 1967.

Oopperaprojektin yhteydessä Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja Erkki Korhonen ja Estonia-teatterin pääjohtaja Paul Himma allekirjoittavat yhteistyösopimuksen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!