Metropolitan Opera kunnioittaa tenori Charles Anthonya - hän on laulanut useammassa näytöksessa kuin kukaan toinen solisti

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Hän on laulanut useammassa esityksessa kuin kukaan toinen sooloartisti Metropolitan Operan historiassa, suurimman osan sivuosissa joista ei soolokumarrusta ansaitse, mutta viime lauantai-iltana koko Metropolitan Operan yleisö antoi aplodinsa vain hänelle.

Met kunnioitti Anthonya Puccinin Toscan ensimmäisen näytöksen jälkeisellä väliajalla, tämä samainen näytös oli lisäksi Luciano Pavarottin
jäähyväisesityksistä ensimmäinen.

Debyytistään lähtien 06.03.1954 Simpletonin roolissa Mussorgskyn oopperassa Boris Godunov, Anthony on laulanut Metropolitan Operan jokaisena näytäntökautena - yhteensä 2882 näytöstä sekä 110 eri roolia, mukaanlukien lauantain Spolettan rooli Toscassa.

Joseph Volpe, Metropolitan Operan pääjohtaja, ylisti Anthonya lahjakkaaksi taiteilijaksi ja lämpimäksi ihmiseksi joka on pyyteettä antanut ohjeita ja lohdutusta useillen kollegasukupolvilleen. "Ei ole liioittelua sanoa että Charlie Anthony on Metropolitan Operan sielu," Volpe sanoi.

Volpe muisteli miten Anthony ensimmäistä kertaa osallistui koelauluun, silloinen pääjohtaja Rudolf Bing ohjeisti häntä olemaan käyttämättä
oikeaa nimeään, Calogero Antonio Caruso, sillä yleisön saattaisi olla vaikeaa hyväksyä tenoria jolla on sama nimi kuin legendaarisella Enrico Carusolla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Metropolitanin lahja Anthonylle oli sarjakuvakarikatyyri jonka alkuperäinen Caruso oli piirtänyt itsestään.

Anthony puolestaan kiitti jokaista, Volpea, taiteellista johtajaa James Levineä, yleisöä, taiteilijakollegoitaan sekä näyttämömiehiä, "jotka jo 50 vuoden ajan ovat kannustaneet minua silloin kun itse olisin antanut periksi."


(Lähde: AP, 08.03.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!