Ilmajoen musiikkijuhlien 30-vuotisjuhlaoopperaksi on valittu Leevi Madetojan Pohjalaisia

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Ilmajoen musiikkijuhlien 30-vuotisjuhlaoopperaksi on valittu Leevi Madetojan Pohjalaisia. Oopperaa esitetään Ilmajoella kesällä 2005.

Pohjalaisia oli luonteva valinta juhlaoopperaksi, sillä musiikkijuhlat saivat alkunsa tästä oopperasta. Suomen Kansallisooppera vieraili Ilmajoella esittämässä Pohjalaisia kolmena perättäisenä kesänä vuosina 1975-1977. Oopperaa esitettiin tuolloin kunnantalon eteen rakennetulla näyttämöllä ja yleisö istui lankuilla seuraamassa esityksiä.

Pohjalaisia-oopperan ohjaa Suomen Kansallisoopperan tuotantojohtaja Keijo Kupiainen. Oopperan solistit valitaan huhtikuun lopulla Kansallisoopperassa järjestettävässä koelaulutilaisuudessa.

Vuonna 1923 valmistunut Pohjalaisia lukeutuu suomalaisiin kansallisoopperoihin ja se on ensimmäinen myös kansainvälisesti menestynyt suomalaisooppera. Ooppera kertoo tapahtumista eteläpohjalaisessa kylässä häjyjen aikaan 1850.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ensi kesänä Ilmajoen musiikkijuhlien oopperana jatkaa Tiina Puumalaisen kirjoittama ja Neil Hardwickin ohjaama Pohjanmaan kautta -ooppera. Se nähdään Ilmajoella nyt kolmatta kesää.

(Lähde: STT, 19.03.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!