Metropolitan jatkaa musiikillisen johtajansa James Levinen sopimusta viidellä vuodella

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Metropolitan Opera ilmoitti perjantaina että se on jatkanut musiikillisen johtajan James Levinen sopimusta viidellä vuodella.

"Mikään ei voisi tehdä minua iloisemmaksi kuin jatkaa pitkää yhteistyötä tämän loistavan oopperatalon kanssa ja jatkaa taiteellisille saavutuksillemme perustamista," Levine sanoi.

Metropolitan Operan pääjohtaja Joseph Volpe kertoi että sopimusta on jatkettu näytäntökaudesta 2006-2007 aina kauteen 2010-2011 saakka.

Levinen "taiteellinen johtajuus on ollut ainutlaatuista ja korvaamatonta talollemme jo yli 30 vuoden ajan, ja on ollut suuri ilo saada työskennellä hänen kanssaa kaikki nämä yhteiset vuotemme," sanoi Volpe, joka itse on jäämässä eläkkeelle elokuussa 2006.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

James Levine teki Metropolitan Operassa debyyttinsä kesäkuussa 1971 johtaen Giacomo Puccinin oopperan Tosca. Hänestä tuli musiikillinen johtaja kauden 1976-1977 alussa, ja toimi taiteellisena johtajana vuodesta 1986 lähtien. Hänen tittelinsä muuttuu takaisin musiikilliseksi johtajaksi ensi näytäntökaudella.

(Lähde: Metropolitan Opera, lehdistötiedote, 30.04.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!