Bayreuthissa yritetään edelleen löytää ohjaajaa vuoden 2006 Ringille

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Richard Wagner juhlilta sanottiin tiistaina 22.06 että vuodelle 2006 pyritään yhä saamaan uusi produktion Ringistä aikaiseksi, vaikkakin aikataulu on nyt hyvin tiukka ohjaaja Lars von Trierin yhtäkkisen syrjäänvetäytymisen seurauksena.

"On mahdotonta edes ajatella," festivaalien edustaja Peter Emmerich sanoi uuden tuotannon lykkäämistä koskeviin uteluihin, hän totesi että vuoden 2006 Ringiin on jo ehditty kiinnittää monia laulajia. "Mutta aika alkaa loppua," Emmerich lisäsi. Uuden ohjaajan etsintä on käynnissä.

Uuden ohjaajan pitää keksiä täysin uusi näyttämöllinen konsepti. "On mahdotonta ajatella että joku toinen voisi jatkaa Lars von Trierin ideoiden pohjalta," Emmerich sanoi. Mutta uuden ohjaajan tulee hyväksyä ne esiintyjät jotka on jo ehditty kiinnittää.

Lars von Trier jättäytyi pois ohjaajan tehtävistä kesäkuun alussa. Festivaalitoimistosta sanottiin että 48-vuotias tanskalainen
elokuvaohjaaja tunsi että "tämän Ringin ohjaamisen kaikki mittasuhteet ja vaatimukset ylittävät hänen kykynsä."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tänä vuonna Richard Wagner festivaalit alkavat heinäkuun 25. päivänä Parsifalin uudella produktiolla jonka on ohjannut Christoph Schlingensief. Vuoden 2000 Ring-produktio (ohjaus: Jürgen Flimm) esitetään kuusiviikkoisen festivaalin aikana nyt viimeisen kerran.

(Lähde: Deutsche Presse-Agentur, 23.06.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!