Neljän vuosikymmenen jälkeen Covent Garden jättää historiallisen Franco Zeffirellin 1964 ohjaaman Toscan

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Neljän vuosikymmenen ja 230 esityksen jälkeen Covent Gardenin kuninkaalllinen ooppera jättää vuoden 1964 Franco Zeffirellin
ohjaaman Tosca-produktion tällä viikolla. Näin saatetaan loppuun vakirepertuaarin pitkäaikaisin produktio missäänpäin maailmaa tähän asti.

"Uransa loppuvaiheilla Maria Callas saavutti suuren voiton Toscan ensi-illassa, 27 soolokumarrusta ja 40 minuutin aplodit seisaallaan. Tästä tuli oopperan "Hiirenloukku", Covent Gardenin ohjelmiston kulmakivi..." Independentin toimittaja Louise Jury kirjoittaa.

"Vaikkakin pukuja ja lavasteita on korjattu ja paikattu, jälki muistuttaa yhä vuodesta 1964. Solistit vuosien varrella ovat osoittautuneet yhtälailla loistaviksi kuin ensimmäinen Toscan (Maria Callas) ja Scarpian (Tito Gobbi) kohtaaminen."

Laulajat kuten Plácido Domingo, José Cura, Montserrat Caballé ja Maria Ewing ovat osallistuneet produktioon useina aikoina. Luciano Pavarotti valitsi tämän produktion hänen viimeiseksi täyden mittakaavan esiintymisekseen Lontoossa kaksi vuotta sitten.

Tiettävästi uusi produktio on suunnitteilla vuodelle 2006. Se todennäköisesti tulee yhdistämään Covent Gardenin musiikillisen johtajan Antonio Pappanon sopraano Angela Gheorghiun kanssa. Gheorghiu esiintyi hänen filmiversiossaan Toscasta kolme vuotta sitten.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uuden produktion lavasteet ja puvut on tiettävästi myyty Chicago Lyric Operalle, vaikkakin Covent Garden pidättää itselleen oikeuden ottaa produktio takaisin kun "Chicago kyllästyy siihen," tai jos "uusi produktio epäonnistuu vertailussa loisteliaalle 1964 produktiolle," Jury kirjoittaa.

(Lähde: Independent, 14.07.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!