Savonlinnan Oopperajuhlilla 2004 menestyksekäs kesä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kausi 2004 oli varsin menestyksekäs. Sateisesta kesästä huolimatta
Savonlinnan Oopperajuhlien lippuja myytiin vilkkaaseen tahtiin. Maksullisissa tilaisuuksissa oli yli 62 000 kävijää, ja juhlien kokonaiskävijämäärä nousee 72 000:een.

Budjetoidusta lipunmyyntitavoitteesta jäätiin tänä vuonna vajaat 2 prosenttia, vaikka lipputulot kasvoivatkin edelliseen vuoteen verrattuna 10 %. Lippuja myytiin noin 9000 enemmän kuin vuonna 2003. Olavinlinnan oopperoiden käyttöaste oli runsaat 87 %, kasvua edelliseen vuoteen oli 4 %.

Koirien Kalevala tavoitti yleisönsä jo ennakkoon, ja saattoi hyvin havaita, että kysyntää korkeatasoiselle perheoopperalle on olemassa.

Konserteista yleisön vetonauloja olivat tietysti Karita Mattilan kaksi konserttia Olavinlinnassa, Jorma Hynnisen 35-vuotisjuhlakonsertti sekä Tommi Hakalan liedkonsertti.

Latvian Kansallisoopperan vierailu Savonlinnan Oopperajuhlille onnistui erinomaisesti. Yleisön kiinnostus vierailuteoksia kohtaan osoitti, miten korkeatasoinen oopperatalo on kyseessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Savonlinnan Oopperajuhlien juhlakausi 2004 on ollut todellinen menestys ja Savonlinnan Oopperajuhlat on entisestään vahvistanut asemiaan yhtenä maailman johtavista oopperafestivaalina.

Juhlakauden 2005 lipunmyynti on alkanut ennätyksellisen vilkkaana. Jo nyt seuraavan kauden lipuista on varattu reilut 35 %.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!