Maria Callaksen jalokivet myynnissä Sothebyn huutokaupassa marraskuussa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Maailman ihailluimman oopperadiivan Maria Callaksen rubiinit, helmet ja timantit ovat nyt kenen tahansa ostettavissa kunhan vain on riittävästi rahaa hankkia ne. Yksitoista loisteliasta jalokiveä tulevat myyntiin huutokaupassa marraskuussa 2004. Jalokivien arvioidaan menevän
kaupaksi noin USD 700000 hintaan.

Suurimman osan näistä jalokivistä Maria Callas sai rikkaalta teollisuuspohatalta Giovanni Battista Meneghiniltä, jonka kanssa Callas avioitui vuonna 1949, ja josta samalla tuli myös hänen managerinsa. Nämä jalokivet myös olivat Callaksen vähintäänkin täydellisessä julkisessa
imagossa kuin piste i:n päällä.

1950-luvulla Maria Callas, Amerikassa kreikkalaisten vanhempiensa tyttäreksi syntynyt sopraano keräsi maailmanlaajuista kuuluisuutta loisteliailla esityksillään La Scalassa, Covent Gardenissa ja Metropolitan Operassa.

Rubiinit ja timantit kuuluvat jalokivikokoelmaan jotka annettiin yhdelle Callaksen ystäväpiirin jäsenelle hänen kuolemansa jälkeen Pariisissa 1977, nämä jalokivet eivät ole aikaisemmin tulleet myyntiin.

Callaksen nähtiin useimmin pitävän rubiini- ja timanttikorvakoruparia joiden arvoksi arvioidaan noin USD 25000, rubiini- ja timanttikaulakoru jonka arvon sanotaan olevan noin USD 140000, sekä rubiini- ja timanttirannekoru jonka arvo on noin USD 80000.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kokoelman kallein yksittäinen koru on timanttisormus jonka paino on 11,7 karaattia ja sen arvioidaan menevän kaupaksi noin USD 180000 hintaan.

Callas piti myös smaragdeista. Yksi smaragdi- ja timanttikaulakoru jota hän usein piti esiintyessään tullaan myymään noin USD 30000-50000 hintaan, kun taas smaragdi- ja timanttisormuksen arvioidaan maksavan noin USD 140000.

Brett O'Connor, Sothebyn jalokiviosaston johtaja Genevessä sanoi: "Jokainen esine on todella ainutlaatuisen laadukas. Suurin osa julkisuuden henkilöistä yleensä pitää tärkeimpänä määrää kuin laatua, mutta nämä ovat todella uskomattoman upeita esineitä."

Huutokauppa on Geneven Hotel Beau-Rivagessa marraskuun 17. päivänä 2004.

(Lähde: Independent, 06.08.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!