Adelaide valmistautuu Wagnerin Ringiin

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Neljän vuoden valmisteluiden jälkeen Adelaide alkaa olla valmis koko Richard Wagnerin Ring-tetralogian esittämiseen. Yhdysvalloissa asuva tenori Timothy Mussard joka on laulanut Siegfriedin vaativan roolin neljästi aikaisemmin, sanoo että häne ei ole vieläkään oikein käsittänyt koko Ringin laajuutta.

Maailman mittakaavassa Adelaiden kaltaiselle pienelle kaupungille tämän suurteoksen esittäminen on valtaisa voimainkoetus. Produktiossa on 49 laulajaa, kuorossa on 70 laulajaa, orkesterissa yli 120 soittajaa, sekä lavantakaista henkilökuntaa 75 henkilöä.

State Opera of South Australian johtaja Stephen Phillips kertoo että tämä on lisäksi ensimmäinen täysin australialaisin voimin tehtävä produktio, lisäksi tämä on vasta kolmas kerta kun sitä esitetään Australiassa sitten Ringin valmistumisen vuonna 1876. "Ei ole mikään salaisuus että meillä oli joitakin ongelmia aluksi, mutta ongelmat on jo voitettu ja kaikki on hyvin produktion suhteen. Yritämme tehdä jotain, mitä mikään toinen oopperatalo ei ole koskaan ennen tehnyt tässä maassa". Lisäksi Stephen Phillips kertoo että Ring on jo 90 prosenttisesti loppuunmyyty kolme kuukautta ennen ensi-iltaa, lippuja hankkineista 3/4 tulee ulkomailta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tenori Timothy Mussard kertoo vielä: "Säveltäjä ajaa kapellimestarin äärirajoilleen, samoin orkesterin, ja ennenkaikkea solistit. Voin kertoa teille esimerkin. Kun lauloin Siegfriediä Stuttgartissa, menin toisen näytöksen jälkeen pukuhuoneeseeni ja näin orkesterinjohtajan matkalla ja sanoin ettei tämä näytä ollenkaan samalta orkesterilta kuin aikaisemmin. Hän sanoi, Tim, et varmaankaan ymmärrä sitä että puhallinsoittajat lähes kirjaimellisesti puhaltavat huulensa pihalle toisen näytöksen lopussa, joten kolmanteen näytökseen tarvitaan kokonaan uudet puhallinsoittajat. Ja sanoin, missä minun toiset äänihuuleni sitten ovat?"

(Lähde: www.abc.net.au, 20.08.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!