Dame Joan Sutherlandille yksi vuoden 2004 Kennedy Centerin kunniapalkinnoista

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Dame Joan Sutherland

Kuva: ©DECCA Records
(Kuvaaja: Tony Hauser)

Vuoden 2004 kunniapalkinnot jaetaan hyvin laaja-alaisesti musiikin eri alueille.

Kennedy Center julkaisi 16.09.2004 että se kunnioittaa popikoni Elton Johnia.

He valitsivat myös Dame Joan Sutherlandin, yhden toisen maailmansodan jälkeisen ajan suurimmista sopraanoista, hän osoitti että bel canto on laulettavaa musiikkia - hän teki sen lisäksi hyvin kauniisti -
hänen tulkintansa Lucia di Lammermoorista on lupaaville laulajille loistava malli.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

He valitsivat palkittavaksi myös säveltäjä John Williamsin, jonka elokuvasävelmät ovat tuoneet hänelle 28 nimitystä mahdolliseksi
Oscar-palkinnon saajaksi. Hänen musiikkinsa elokuviin "Jaws", "Schindlerin Lista", "E.T.", "Star Wars", sekä hänen sovituksensa "Viulunsoittaja katolla"-musikaalista toivat hänelle Oscarit.

Kaikki kunniapalkinnon saavat ovat tehneet tärkeää pohjatyötä omilla taiteenaloillaan. Valinnat perustuvat palkittujen aikaansaamaan vaikutukseen amerikkalaiselle yleisölle, vaikkakin henkilö olisi syntynyt Yhdysvaltojen ulkopuolella. Dame Joan Sutherland syntyi Australiassa, Elton John Englannissa.

Dame Joan Sutherland esiintyi ympäri maailmaa vuodesta 1947 aina eläkkeellejäämiseensä vuoteen 1990 asti. 1947 hän debytoi Covent Gardenissa Mozartin Taikahuilussa, ja seitsemässä vuodessa italialaiset oopperafanit olivat antaneet hänelle lisänimen "La Stupenda".

Palkinnot jaetaan vain kutsuvieraille tarkoitetuilla päivällisillä ulkoministeriössä joulukuun 4. päivänä, seuraavana päivänä tätä seuraa vastaanotto Valkoisessa talossa, sekä tilaisuus Kennedy Centerissä.

(Lähde: The Washington Post, 16.09.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!