Kapellimestari James Conlon Los Angeles Operan musiikilliseksi johtajaksi

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

James Conlon joka luopui kesäkuussa Pariisin oopperan pääkapellimestarin virasta nimitettiin maanantaina Los Angeles Operan musiikilliseksi johtajaksi heinäkuusta 2006 alkaen.

Conlon joka on kotoisin New Yorkista, seuraa tehtävässä Kent Naganoa joka aikaisemmin tässä kuussa sanoi jättävänsä Los Angelesin työnsä kun hänen sopimuksensa päättyy kesäkuussa 2006. Plácido Domingon johtama Los Angeles Opera solmi Conlonin kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

"Tämä on hyvin innovatiivinen oopperatalo," 54-vuotias Conlon sanoi puhelinhaastattelussa. "Olen tuntenut Plácidon jo yli 25 vuotta. Rakastan häntä kuten koko maailma rakastaa. Tässä talossa on sellainen ilmapiiri, jossa innovatiivisuus on mahdollista ja kuvitteellisuus mahdotonta."

Conlon aikoo johtaa neljästä viiteen produktiota näytäntökaudessa ja viettää vähintään 4,5-5 kuukautta vuodesta Los Angelesissä. Kun hän jätti Pariisin oopperan työnsä jota hän oli tehnyt vuodesta 1995 lähtien, hän sanoi että tarkoituksena on viettää aikaa vierailevana kapellimestarina.

"Kun minua tultiin kysymään Los Angelesin paikkaan sanoin etten juuri nyt etsi työpaikkaa," Conlon kertoo. "Kun minulle kuvailtiin mitä LA Operassa on mahdollista tehdä tulevina vuosina, kaikki se oli niin jännittävää ja puoleensavetävää että en vain pystynyt vastustamaan kiusausta."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

New Yorkin Metropolitan Opera, San Francisco Opera ja Chicagon Lyric Opera of Chicago ovat perinteisesti olleet Yhdysvaltojen suurimmmat oopperatalot, jättäen Houston Grand Operan ja Seattle Operan taakseen. Los Angeles Opera ja Washington Opera ovat saavuttaneet mainetta Plácido Domingon myötä, hän johtaa kumpaakin taloa.

"Hänen osallistumisensa Pariisin oopperan produktioihin sekä Opéra Bastillessa että Palais Garnier'ssa tarkoittaa sitä, että Conlon on ollut taiteellisesti vastuussa laajemmasta repertuaarista ja suuremmasta näytäntöjen määrästä kuin kukaan toinen tämän päivän muusikoista," Domingo sanoi tiedotteessaan.

Los Angeles Opera julkaisi vuonna 2000 tiedon, että vuonna 2006 Wagnerin Der Ring des Nibelungen esitetään siellä ja mukana ovat ILM:n (Industrial Light & Magic) erikoisefektit, mutta nämä suunnitelmat laitettiin jäihin seuraavana vuonna tapahtuneiden terrorihyökkäysten vuoksi.

(Lähde: San Francisco Chronicle, 27.09.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!