Huipputenori Juan Diego Flórez konsertoi Kansallisoopperassa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Juan Diego Flórez, tenori
Vincenzo Scalera, piano
Suomen Kansallisoopperan päänäyttämö 13.10.2004
klo 19.00


Sensaatio Metropolitanissa, loppuunmyyty konsertti New Yorkissa

”Juan Diego Flórezista on tullut todellinen oopperan supertähti, uusi bel canto -ohjelmiston prinssi ja ihmeellisen kiehtova taitelija, jolla on häikäisevä lavaolemus.” Näin kirjoitti New York Timesin kriitikko Anthony Tommasini Juan Diego Flórezin konsertista New Yorkissa tammikuussa. Ihailijat jonottivat loppuunmyydyn konsertin peruutuspaikkoja tuntikausia.

Lokakuussa Flórez konsertoi lähes samalla ohjelmalla Kansallisoopperan päänäyttämöllä. Konsertissa kuullaan mm. Rossinin, Bellinin, Donizettin ja Gluckin aarioita sekä Beethovenin, Schubertin ja perulaisen Ayarza de Moralesin lauluja. Lisäksi Flórez esittää Rossinin Sevillan parturista usein vaikeutensa vuoksi pois jätettävän ilotulitusmaisen aarian Cessa di più resistere – saman aarian, jolla Florèz villitsi yleisön debytoidessaan Metropolitanissa 2002.

Perulaissyntyisen Flórezin oopperadebyytti Pesaron Rossini-festivaalilla 1996 nosti 23-vuotiaan laulajan välittömästi otsikoihin. Flórez on sen jälkeen ollut kysytty vierailija mm. Milanon La Scalassa, Lontoon Covent Gardenissa, New Yorkin Metropolitanissa, San Franciscon oopperassa, Salzburgin musiikkijuhlilla, Pariisin oopperassa, Pariisin Châtelet-teatterissa sekä Wienin ja Baijerin valtionoopperoissa. Flórez on työskennellyt lukuisten nimekkäiden kapellimestarien kanssa, kuten Riccardo Muti, James Levine, Riccardo Chailly, Antonio Pappano, Neville Marriner, John Elliot Gardiner, Jesùs Lopez Cobos ja Alberto Zedda. Flórez levyttää yksinoikeudella Decca-yhtiölle. Debyyttialbumi sisälsi Rossinin aarioita, ja keväällä 2003 ilmestynyt Una furtiva lagrima Bellinin ja Donizettin musiikkia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Konsertti Kansallisoopperassa 13.10. pianisti Vincenzo Scaleran kanssa on Flórezin ensiesiintyminen Suomessa.

Flórezin lyhyt mutta näyttävä ohjelma esitteli niin teknisesti varmaa, tunteikasta ja ylittämättömän kaunista laulutaidetta, että jäin pohtimaan pitäisikö meidän tunnustaa uuden suurenmoisen kauden alkaneen: Flórezin kauden. – Marion Lignana Rosenberg / Newsday 28.1.2004

Ei, Alice Tully Hallin edessä ei jonotettu rock-konserttiin hyisenä sunnuntai-iltapäivänä. Ensimmäisen konserttinsa New Yorkissa piti Juan Diego Flórez, joka on niin kysytty kuin oopperalaulaja nykyisin voi olla. Epätoivoisista tiedusteluista ja ilmassa heilutetuista suurista seteleistä päätellen sali olisi voitu myydä loppuun moneen kertaan. [–] Flórezin tarkkuus koloratuureissa ja hänen helmeilevät kuvionsa, joiden aikana äänen laadun kontrolli säilyy jatkuvasti, ovat henkeäsalpaavia. – Peter G. Davis / New York Magazine 16.2.2004

(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 29.9.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!