Wienin Valtionooppera julkisti uuden Ringinsä solistikaartin

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Wienin Valtionoopperan pääjohtaja Ioan Holender julkisti talonsa uuden odotetun Richard Wagnerin Ringin suunnitelmat keskiviikkona 13.10.2004 pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Tetralogian osat esitellään kahden vuoden jaksossa, alkaen vuonna 2007, ja tämä huipentuu kolmeen kokonaiseen Ringiin touko- ja kesäkuussa 2009. Ensimmäisen kerran vuosiin, Ringit esitetään kuuden päivän jaksoissa tähänastisen esitystavan oltua neljä viikkoa.

Franz Welser-Möst toimii kapellimestarina, hän ottaa virkavapaata Clevelandin orkesterin musiikillisen johtajan tehtävästä, sekä Zürichin oopperatalon kapellimestarin tehtävästä, harjoittaa orkesterin ja solistit. Useille solisteista tämä on ensimmäinen esiintyminen Wagnerin Ringin roolissa.


Solistivalinnoista Ioan Holender kertoi: Deborah Voigt esiintyy ensimmäisen kerran Brünnhilden roolissa Siegfriedissä ja Götterdämmerungissa.
Eva Johansson, joka lauloi vuoden 2004 Bayreuthin juhlilla Sieglinden roolin, laulaa Walküressä Brünnhilden osan.

Nuori suomalainen bassobaritoni Juha Uusitalo laulaa Wotanin ja Wandererin roolin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Siegfriedinä kuullaan amerikkalaista sankaritenori Stephen Gouldia joka hiljattain sai suurta kiitosta Parsifalina Grazissa ja Tannhäuserina Bayreuthissa. Gould on myös kiinnitetty Bayreuthin uuteen Ringiin kesäksi 2006.

Tenori Johan Botha laulaa Siegmundin osan Walküressä, hänen sisarensa/rakastajattarensa on ruotsalaissopraano Nina Stemme, joka hiljattain debytoi Wienin Valtionoopperassa Lentävän hollantilaisen Sentana, ja joka laulaa Isolden Bayreuthissä kesällä 2005.

Sankaritenori Wolfgang Schmidtin kiinnittäminen Mimen rooliin Siegfriedissä oli ehkä pienoinen yllätys, yleensä tämä rooli annetaan karakteritenorille. Schmidt lauloi Siegfriedin roolin Wienin Valtionoopperassa nykyisen Ringin Götterdämmerungin ensiesityksessä vuonna 1993, hän on myös laulanut Siegfriedin osaa Bayreuthissa useana edellisenä näytäntökautena.

Japanilainen mezzosopraano Mihoko Fujimura laulaa Waltrauten osan Götterdämmerungissa, lisäksi amerikkalainen basso Eric Halfvarson laulaa Hagenin osan. Michaela Schuster on Fricka, häntä on kiitelty Kundryn roolista Grazin Parsifalissa, kuten myös Brangänen roolista Stuttgartin uudessa Tristanissa. Ruotsalainen altto Anna Larsson tulee laulamaan Erdan osan, tämä onkin rooli jota hän esittää useissa maailman oopperataloissa ikäänkuin "omanaan".

Uuden Ringin ohjaa entinen näyttelijä Sven-Eric Bechtolf, hän on oopperaohjaajana varsin uusi, tähän mennessä hänellä on vain viisi oopperaproduktiota takanaan, suurin osa niistä Welser-Möstin kanssa Zürichissä. Puvut ja lavastuksen suunnittelevat Rolf ja Marianne Glittenberg, Bechtolfin kanssa aikaisemminkin yhteistyötä tehnyt pariskunta.

Walküre saa ensi-iltansa 2.12.2007, Siegfried 27.04.2008, Götterdämmerung 8.12.2008 ja Das Rheingold saa vain yhden esityksen 2.5.2009 ennenkuin ensimmäinen kokonainen Ring esitetään kolme päivää myöhemmin.

(Lähde: Andante, 14.10.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!