Kapellimestari pidätetty Metropolitan Operassa esityksen jälkeen

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kapellimestari vietiin Metropolitan Operasta käsiraudoista sen jälkeen kun hänestä oli annettu pidätysmääräys. Hänen vaimonsa väittää että mieheltä on maksamatta yli USD 100000 elatusapua erossa asuvalle vaimolleen.

Daniel Oren, 49, pidätettiin torstaisen La Bohèmen esityksen jälkeen lavan takana. Hän vietti seuraavan yön sellissä ja hänet vapautettiin perjantaiaamuna.

Pidätys johtui siitä, että Orenista oli annettu pidätysmääräys kun hän ei saapunut oikeuteen 26. lokakuuta oikeuden kuultavaksi. Hänen asianajajansa Harriet Newman Cohen sanoi että hän ei edes tiennyt että hänen piti olla oikeudessa kuultavana asian tiimoilta.

Cohen kutsuu tätä näyttämöntakaista pidätystä "julkisuustempuksi sellaisen henkilön taholta joka ei ole edes lasten äiti, aiheuttaakseen suurta nöyryytystä entiselle aviomiehelleen."

Jeffrey Cohen, Orenin vaimon Shulamith Orvieton asianajaja sanoi että hän odotti näytöksen loppumista aiheuttaakseen mahdollisimman vähän nöyryytystä ja häiriötä. Kaikki väitteet siitä, että hänen tarkoituksensa oli nöyryyttää Orenia "ovat absurdeja ja perusteettomia", Jeffrey Cohen sanoi. Jeffrey Cohen sanoi menneensä oopperataloon noutamaan Orenin koska kaikki aikaisemmat yritykset haastaa hänet olivat epäonnistuneet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Perjantaina perheoikeus määräsi kuulustelun asiassa marraskuun 8. päivälle. Tuomari määräsi Orenin luovuttamaan passinsa jotta voidaan olla varmoja että hän saapuu oikeuteen, lisäksi hänen Amerikassa olevat varansa jäädytettiin, paitsi USD 8750 viikossa elinkustannuksiin.

Oren on maailmanlaajuisesti tunnustettu kapellimestari, hän esiintyy Covent Gardenissa, Wienin Valtionoopperassa, Teatro Colonissa Buenos Airesissa, kuten myös Dallasin, Houstonin ja San Franciscon oopperoissa.

Daniel Oren on israelilainen joka asuu Monte Carlossa, hänet ja Orvieto vihittiin 14 vuotta sitten, he erosivat kaksi vuotta sitten, Jeffrey Cohen sanoi. Heillä ei ollut lapsia avioliitosta. Orenin ensimmäinen vaimo asuu Israelissa heidän kahden teini-ikäisen lapsensa kanssa. Orenilla ja hänen nykyisellä tyttöystävällään, 29 vuotiaalla Berebgere Warluzelilla on viisikuukautinen tyttövauva.

(Lähde: sfgate.com, 29.10.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!