Metropolitan Operalle on valittu uusi pääjohtaja

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Peter Gelb, Sony Classical levymerkin johtaja, valittiin perjantaina Joseph Volpen seuraajaksi Metropolitan Operan pääjohtajan tehtävään.

"Peter on loistava mies," Metropolitanin hallintoneuvoston puheenjohtaja Beverly Sills sanoi. "Epäilemättä hänen nuorekas innostuneisuutensa on suuri etu maailman suurimman oopperatalon tulevaisuuden suunnittelussa."

Peter Gelb, 50, toimi agenttina Columbia Artists Management Inc.:ssä, ja edusti pianisti Vladimir Horowitziä. Hän oli myös CAMI Videon pääjohtaja, vuonna 1993 Sony Music Entertainment osti tämän firman, hänestä tuli Sony Classicalin pääjohtaja maaliskuussa 1995.

Gelb aloittaa Metropolitanissa elokuun 1. päivänä, näin hän toimii pääjohtajan virassa vuoden ajan yhdessä Joseph Volpen kanssa. Hänen vastuulleen tulee jäljellä oleva kauden 2006-07 suunnittelu.

Gelb sanoi puhelinhaastattelussa että hänen tarkoituksenaan on säilyttää Metropolitan Opera "taiteellisesti elävänä ja vakaalla pohjalla tulosmielessä." "Tavoitteena on saada oopperan olemaan uudistuva ja elävä, ja kiinnostava yhä laajemmalle ja nuoremmalle yleisölle. Sitä
Metropolitan kaipaa, yleisön uudistumista, siinä kuin mikä tahansa muu kulttuuri-instituutio"

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Volpe, joka tuli Metropolitan Operan pääjohtajaksi vuonna 1990, ilmoitti perjantaina että hän jää eläkkeelle elokuussa 2006.

Metropolitanin musiikillinen johtaja James Levine on ollut johtavia taiteellisia voimia talossa aina vuodesta 1973 lähtien. Hänen sopimustaan jatkettiin keväällä aina näytäntökauteen 2010-11 saakka. "Olemme tunteneet toisemme hyvin kauan ja meidän yhteistyömme on aina ollut erinomaista erinäisissä taiteellisissa projekteissa," Levine sanoi Gelbistä. "Olen varma että hänen kokemuksensa yhdistettynä hänen positiiviseen energiaansa ja rakkauteensa tätä taidemuotoa kohtaan antaa Metropolitanille erinomaisen luovan ja jännittävän tulevaisuuden."

Oopperatalon bisnespuoli saattaa tarvita jonkinlaista päivitystä tai täydennystä, nykyisellään Metropolitanin vuotuinen budjetti on yli 200 miljoonaa dollaria.

Hänen pitää myöskin käsitellä erilaisia muuttuvia teknologioita. DVD:istä on tullut yhä suuremmassa määrin tärkeitä oopperataloille, ja Metropolitan on taistellut kerätäkseen rahaa jotta lauantaiset radiolähetykset voitaisiin pitää jatkossakin suuren yleisön kuultavissa.

(Lähde: sfgate.com, 29.10.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!