Wexford Festival Operalle lupa oopperatalon saneerauksen suunnitteluun

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Wexford Festival Opera on saanut suunnitteluluvan noin 24 miljoonan euron arvoisen saneerauksen suunnitteluun Theatre Royal oopperatalolleen.

Suunnitteluhakemus hyväksyttiin viime viikolla Wexfordin kunnan taholta, mutta asia julkistettiin vasta viime yönä ikäänkuin tämän vuoden Wexfordin festivaalien dramaattiseksi päätökseksi.

Saneeraus tulee käsittämään mm. motorisoidun orkesterimontun, suuremman ja ajanmukaisemman näyttämön, sekä katsomoon 750 paikkaa joka tarkoittaa 36 prosentin kasvua nykyiseen istumakapasiteettiin. Lisäksi rakennetaan toinen, 180 paikkainen teatteri, tämä tulee toimimaan harjoituspaikkana.

Jotta suunnitelma saataisiin toteutettua, festivaalit ovat ostaneet viisi naapurustossaan sijaitsevaa kiinteistöä, saneerattava alue on 2,5 kertaa suurempi kuin nykyiset tilat.

Hanke tullaan toteuttamaan yksityisesti kerätyllä ja lahjoitetulla rahalla, sekä myös valtion tuella. "Hallitus on ollut hyvin myötämielinen. He näkevät tämän saneeraushankkeen tarpeellisuuden, ja nyt kun meillä on suunnittelulupa, istumme alas ja neuvottelemme asioista. Meidän on kerättävä suuri määrä rahaa yksityisesti, mutta 24 miljoonan euron hanke on hyvin kilpailukelpoinen vastaavanlaisiin muualla maailmassa."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uuden talon rakennustöiden on suunniteltu alkavan loppuvuodesta 2005 tai alkuvuodesta 2006. Wexford Festival Operan on tarkoitus pyrkiä järjestämään festivaalit rakennustöidenkin aikana, vaikkakin todennäköisesti festivaaleja on hieman supistettava, tai siirrettävä ne pidettäväksi toisaalla.

(Lähde: Irish Times, 02.11.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!