Avustus toisi Mariinskin vierailulle Aleksanterin teatteriin

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Opetusministeriö ja Helsingin kaupunki ovat kumpikin lupailleet avustaa 160 000 eurolla Aleksanterin teatteria ja sinne vierailuista kiinnostunutta Valeri Gergijevin johtamaa Mariinski-teatteria.

"Jos opetusministeriön ehdottama 1,2 miljoonan euron määräraha menee läpi valtion budjetissa, Aleksanterin teatteri pelastuu kulttuurille. Olemme neuvotelleet Helsingin kaupungin kanssa, että sekä ministeriö että kaupunki avustavat 160 000 eurolla Mariinski-teatterin ensi vuoden vierailuja Aleksanterin teatteriin", sanoo opetusministeriön ylijohtaja Kalevi Kivistö.

Aleksanterin teatteri siirtyy ensi vuonna valtion omistamalle Senaatti-kiinteistöille. Valtion ensi vuoden budjetista päätetään joulukuun lopulla ja samalla ratkeaa suojellun arvokiinteistön Aleksanterin teatterin kohtalo.

Kivistö haluaa uskoa, että kulttuuritoimi saa jatkaa Aleksanterin teatterissa ja valtiovarainministeriö hyväksyy opetusministeriön 1,2 miljoonan lisärahan, jolla katettaisiin teatterin vuokra- ja muut kiinteistömenot.

Mariinski-teatterin johtaja, maailmankuulu kapellimestari Valeri Gergijev on ryhmineen halukas lisäämään vierailujaan Suomeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!