San Francisco Operan musiikillisen johtajan sopimusta jatkettiin

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

San Francisco Operan musiikillisen johtajan Donald Runniclesin sopimusta on jatkettu kolmella vuodella aina 2008-09 näytäntökauden loppuun asti. Tämä päätös päättää huhut tämän skottikapellimestarin tulevaisuudesta Yhdysvalloissa.

Runniclesin suunnitelmista syntyi epätietoisuutta hänen annettuaan elokuussa itävaltalaisen sanomalehden Der Standardin toimittajalle haastattelun, haastattelussa hän sanoi harkitsevansa jäämistä Yhdysvaltoihin mikäli presidentti Bush valitaan uudelleen. Hänen San Francisco Operan työn ohella hän on St. Lukesin orkesterin (New York) ylikapellimestari ja Atlanta Symphony Orchestran vieraileva kapellimestari.

Eräät tahot myöskin pohtivat olisiko hän haluton jäämään San Franciscoon pääjohtaja Pamela Rosenbergin lähtemisen jälkeen vuonna 2006, Runniclesilla on ollut läheinen suhde Rosenbergiin.

Tiedotteessaan Runnicles vakuutti sitoutuneisuuttaan oopperataloon. "San Francisco Operalla on tärkeä rooli tämän hienon kaupungin elämässä ja yhteisössä," hän sanoi. "Minulla on kunnia syventää suhdettani tämän erikoislaatuisen organisaation kanssa ja olen innostunut sen tulevaisuudesta."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Runniclesia, joka täyttää 50 vuotta ensi tiistaina, juhlitaan samana iltana syntymäpäiväkonsertilla War Memorial Opera Housessa jossa esiintyvät sopraanot Christine Brewer, Nina Stemme ja Carol Vanell, mezzosopraano Frederica von Stade, tenori Christopher Ventris ja bassobaritoni Juha
Uusitalo. Päivänsankari itse johtaa orkesteria.

(Lähde: San Francisco Chronicle, 15.11.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!