Savonlinnan Oopperajuhlat – kestosuosikki

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Savonlinnan Oopperajuhlien suosio on vuodesta toiseen kasvanut tasaisesti. Viime kesänä lippuja myytiin jälleen noin 9000 enemmän kuin edellisvuonna. Savonlinnan Oopperajuhlat on myös yksi tunnetuimmista kesätapahtumista kotimaassa ja ulkomailla. Festivaalit pysyvät vuodesta toiseen kesän kestosuosikkina. Juhlien kokonaisasiakasmäärä nousi 72 000:een kävijään.

Viime kesänä tehdyn kävijäprofiilin mukaan kotimaisten kävijöiden osuus on 90 prosenttia. Ulkomaiset kävijät saapuvat oopperajuhlille pääasiassa Saksasta, Ruotsista, Tanskasta ja Iso-Britanniasta.

Oopperajuhlilta lähdetään kotiin tyytyväisinä, sillä noin puolet kävijöistä tulee uudelleen. Ensimmäistä kertaa juhlilla oli noin joka viides vastaaja. Juhlien mielikuva on vahva ja se on vahvistunut edelleen aiempaan, edellisenä kesänä tehtyyn mielikuvatutkimukseen verrattuna.

Tasokkaat esitykset, sopiva ajankohta ja hyvä tunnettuus yhdistettiin vahvimmin juuri Savonlinnan oopperajuhliin. Kiinnostus laadukasta oopperaa sekä ainutlaatuista tunnelmaa kohtaan olivat tärkeimmät syyt tulla Savonlinnaan myös viime kesänä.


Perheitä ja omalla rahalla

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Selkeästi suurin osa (83 prosenttia) vastaajista käy juhlilla yksityishenkilönä. Vain 16 prosenttia oli juhlilla edustamassa työnantajaansa tai siihen rinnastettavan tehtävän takia.

Perheen kanssa juhlille saapui 41 prosenttia vastaajista, ystävien kanssa 30 prosenttia ja yritysten tai yhteisöjen vieraana oli 16 prosenttia kävijöistä. Viime kesänä perheitä houkutti entistä enemmän tulemaan Jaakko Kuusiston Koirien Kalevala.

Viime kesän oopperajuhlat saivat paljon myönteistä palautetta sekä ohjelmistosta, esiintyjistä, järjestelyistä että palveluista. Joka neljäs kävijä antoi peräti erinomaisen arvosanan.

Oopperajuhlien kävijäprofiili on pysynyt ennallaan. Oopperanjohtaja Jan Hultin näkeekin tulevien vuosien haasteena uusien ja nuorempien kävijäryhmien houkuttelemisen Savonlinnaan.

Palvelupuolella toiveet kohdistuvat kyselyn mukaan ravintola– ja majoituspalveluihin sekä muihin oheispalveluihin. Ravintola- ja majoituspalveluja käytettiin kuitenkin aiempaa enemmän.


(Lähde: Lehdistötiedote, Savonlinnan Oopperajuhlat, 19.11.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!