Oopperatähti kriittisessä tilassa Keniassa hyökkäyksen jäljiltä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Italialainen tenori Giuseppe di Stefano oli sunnuntaina kriittisessä tilassa kenialaisessa sairaalassa tuntemattomien hyökkääjien hakkaamisen jäljiltä. 83 vuotiasta di Stefanoa ja hänen vaimoaan tiettävästi väijyttiin heidän autonsa luona kun he olivat lähdössä taloltaan Dianissa, lähellä Mombasaa olevasta rannikkolomapaikasta.

Eläkkeellä oleva tenori sai useita vaikeita pään vammoja ja on ollut Mombasassa sairaalassa tehohoidossa viisi päivää, siellä hän häilyy elämän ja kuoleman rajalla, italialainen uutistoimisto Ansa raportoi.

Hyökkääjien uskotaan olevan ryöstöjoukko joka kävi di Stefanoiden talon läpi hyökkäyksen jälkeen, ja joka pakeni joidenkin talosta otettujen tavaroiden kanssa.

Alex Rono, poliisin edustaja vahvisti että viime viikolla oli hyökkäys tapahtunut, mutta hän kieltäytyi antamasta tarkempia tietoja asiasta.

Giuseppe di Stefano tuli tunnetuksi yhteistyöstään sopraano Maria Callaksen kanssa, ja lisäksi hän oli esikuvana sellaisille tenoreille kuin Luciano Pavarotti ja Placido Domingo. Häntä pidettiin 1950- ja 1960-lukujen yhtenä parhaimmista laulajista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Di Stefano syntyi Cataniassa Sisiliassa ja opiskeli laulua Milanossa Luigi Montesanton johdolla. Hän teki La Scala-debyyttinsä vuonna 1947 Jules Massenet'n oopperassa Manon. Seuraavana vuonna hän lauloi Giuseppe Verdin Rigolettossa New Yorkin Metropolitan Operassa, tämä esiintyminen
avasi hänelle kansainvälisen uran.

(Lähde: The Guardian, 06.12.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!