Sopraano Victoria de los Angeles on kuollut

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Yksi suurista espanjalaisista 1900-luvun oopperalaulajista, sopraano Victoria de los Angeles, on kuollut sairaalassa 81 vuotiaana tammikuun 14. ja 15. päivän välisenä yönä Barcelonan Liceu oopperatalo ilmoittaa. Hänet oli otettu sairaalana hoitoon uudenvuodenaattona hänen kärsittyään sydän- ja hengitystievaikeuksista.

Hän syntyi Barcelonassa vuonna 1923, de los Angeles debytoi Liceu -oopperatalossa vuonna 1945 Mozartin Figaron häissä. Pitkän uransa aikana hän esiintyi kaikilla maailman tärkeimmillä oopperanäyttämöillä. De los Angelesin ääni oli väriltään hyvin monipuolinen ja lisäksi siinä oli voimaa. Hän oli erikoistunut espanjalaiseen musiikkiin, ja oli lisäksi tullut hyvin tunnetuksi Bizet'n oopperan Carmen nimiroolissa, sekä Puccinin oopperan Madama Butterfly Cio-Cio Sanin roolissa.

Kansainväliseen tietoisuuteen hän tuli voitettuaan Geneven kansainvälisen laulukilpailun vuonna 1947. 1950 hän teki debyyttinsä New Yorkin Metropolitanissa ja Lontoon Covent Gardenissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Oopperalavoilta Victoria de los Angeles jäi eläkkeelle vuonna 1988 hänen toisen poikansa kuoleman jälkeen. Myöhemmin hän kuitenkin antoi joitakin konsertteja.


(Lähde: Reuters, 15.01.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!