Mezzosopraano Nell Rankin on kuollut

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Mezzosopraano Nell Rankin joka lauloi Metropolitan Operassa yli kaksi vuosikymmentä, ja esiintyi sellaisissa tärkeissä rooleissa kuten Carmen ja Verdin Aidan Amneris, on kuollut 81 vuotiaana.

Nell Rankin, joka sairasti hyvin harvinaista luuydinsairautta, kuoli torstaina pitkällisen sairauden jälkeen. Asiasta ilmoitti hänen aviomiehensä Hugh Davidson maanantaina.

Rankin syntyi Montgomeryssä Alabamassa, hän ansaitsi opiskelurahoja Birmingham Conservatory of Musicia varten antamalla uimatunteja. Rankin muutti New Yorkiin jatko-opintoja varten ja hän esiintyi New Yorkin kaupungitalolla vuonna 1947. Oopperadebyyttinsä Rankin teki vuonna
1949 Ortrudin roolissa Richard Wagnerin oopperassa Lohengrin Zürichissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rankinin kansainvälinen ura lähti nousuun kun hän ensimmäisenä amerikkalaisena laulajana voitti Genevessä pidettävän Concours de Musique -kilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 1950. Seuraavana vuonna hän debytoi Milanon La Scalassa ja Metropolitanissa jossa hän lauloi Amneriksen roolin Giuseppe Verdin oopperassa Aida. Pitkän Metropolitan-uransa aikana Rankinin rooleja olivat myös mm. Eboli Verdin oopperassa Don Carlos ja Marina Musorgskin Boris Godunovissa. Nell Rankin lauloi myös mm. Lontoon Covent Gardenissa ja Buenos Airesin Teatro Colonissa, sekä monissa muissa maailman tärkeimmistä oopperataloista.

(Lähde: www.sfgate.com, 17.01.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!