Beverly Sills jättää Metropolitan Operan hallintoneuvoston puheenjohtajan toimen

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Beverly Sills, entinen oopperadiiva, New Yorkin kulttuurielämän tärkeä tukija ja tukipilari sanoi maanantaina että hän eroaa Metropolitan Operan hallintoneuvoston puheenjohtajan toimesta.

Puhelinhaastattelussa Beverly Sills sanoi että hänen eroaminen tästä tehtävästä olisi todellakin 60-vuotisen uran viimeinen näytös. Hänen panostuksensa taidemaailmalle on kulkenut tähtisopraanosta
oopperajohtajan, Lincoln Centerin johtajan, varojen kerääjästä Metropolitan Operan hallintoneuvoston puheenjohtajaksi vuonna 2002.

"Lähden nyt todellakin viimeisen kerran", Sills sanoi. "Mielestäni en palvele ketään enää tarpeeksi hyvin."

"On aika," hän sanoi, "pitää huolta perheestäni. He ovat minulle kaikki kaikessa. He ovat minun hienoin saavutukseni, aviomieheni ja tyttäreni. Minun on tehtävä kaikkeni että he ovat onnellisia."

Beverly Sills, 75, sanoi että hänen päätöksensä syntyi eräänä pitkänä yönä hyvin pitkällisen mietinnän jälkeen. Päätökseen vaikuttivat myös viime viikkojen kaksi tapahtumaa: vuoden sisällä tapahtunut kolmas luunmurtuma, tällä kertaa polvessa - sekä se, että hänen oli sijoitettava
aviomiehensä Peter Greenough hoitolaitokseen. Sills oli itse pitänyt miehestään huolta viimeiset kahdeksan vuotta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sills kertoi ilmoittaneensa päätöksestään hallintoneuvostolle tiistai-iltapäivänä, ja että hänen eronsa astuu voimaan välittömästi.

Beverly Sillsin lähtö merkitsee yhtä henkilövaihdosta lisää Lincoln Centerissä. Lincoln Centerin puheenjohtaja Bruce Crawford sanoi kaksi viikkoa sitten, että hän eroaa kesäkuussa. Metropolitan Operan pääjohtaja Joseph Volpe eroaa ensi näytäntökauden jälkeen. Volpen seuraaja, Peter Gelb, työskentelee hänen rinnallaan vuoden elokuusta eteenpäin.

Beverly Sills nousi kuuluisuuteen New York City Operasta, hän myös johti kyseistä oopperataloa 10 vuotta eläkkeellejäämisen jälkeen vuodesta 1980 eteenpäin. Myöhemmin hän toimi myös Lincoln Centerin puheenjohtajana.

Sills itse sanoo olevansa ylpein laulu-urastaan. "Haluan, että minut muistetaan siitä mitä tein lavalla, en siitä mitä tein lavan takana," hän sanoi. "Mikäli joku olisi sanonut äidilleni, 'Mistä olette ylpein tyttäressänne?,' hän sanoisi, 'Siitä äänestä.'"


(Lähde: The New York Times, 25.01.2006)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!